palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Esszépályázat-Mitől, miért, miből alternatív a jó vagy rossz színház

holyagcirkusz_palyazat

A Hólyagcirkusz Társulat a Színház.hu-val közös esszépályázatot hirdet a „Mitől, miért, miből alternatív a jó vagy rossz színház?” címhez kapcsolódó témában. A címet a XV. Alternatív Színházi Szemlén lezajlott szakmai vitáról tudósító újságcikkből kölcsönöztük.

A pályázóknak max. 20 gépelt oldalon van lehetőségük virtuálisan csatlakozni ehhez az eszmecseréhez és írásban kifejteni a szóban forgó probléma bármely színházi vetületét: mi az, hogy alternatív?

A pályázók közül az első három helyezett pénzjutalomban részesül: 1. díj 75000.-, 2. díj 50000.-, 3. díj 25000.- forint.

A benyújtott pályázatokat zsűri értékeli, melynek tagjai:
Rácz Attila a Hólyagcirkusz Társulat alapítótagja,
Herner Dániel a Színház.hu alapítótagja és
Sándor L. István az Ellenfény folyóirat főszerkesztője.

A pályázatokat elektronikus úton 2010. január 15-ig kell beküldeni az alábbi címre:  bladdercircus@gmail.hu

Arra kérjük a jelentkezőket, hogy az e-mail tárgymezőjébe írják be a PÁLYÁZAT szót és egy választott jeligét. A beérkezést követően egy visszaigazolást fogunk küldeni.
A pályázatok szerzői terveink szerint jövő tavasszal egy a témával foglalkozó konferencián is kifejthetik álláspontjaikat. A benyújtott szövegekből szeretnénk továbbá egy válogatást készíteni, mely tervezett online-kötet a Színház.hu gondozásában jelenne meg.

Forrás: http://www.szinhaz.hu/