palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fekete István gyermekrajz pályázat

A Vadászati Kulturális Egyesület és Várpalota város Önkormányzata hagyományteremtő szándékkal országos gyermekrajz-pályázatot hirdet általános iskolai tanulók részére, alsó- és felső tagozatos kategóriában.

A pályázat névadója nem véletlenül lett Fekete István író, máig is népszerű állatregények és természeti témájú novellák szerzője, a hazai irodalom kimagasló egyénisége, a kiírással ugyanis a szervezők célja – az alkotómunka, azaz a pályázati anyagok elkészítése mellett – az olvasás népszerűsítése is.

Az alkotások témája: természetvédelem, vadászat, horgászat, valamint erdő-mező növény- és állatvilága.

Alkalmazható technikák: ceruza, zsírkréta, vízfesték, tempera, papír-montázs.

A munkákat A4-es vagy A3-as méretben kell beküldeni, a képek hátulján feltüntetve a tanuló nevét, korát, címét, illetőleg az iskoláját és osztályát.

A zsűri által legkiválóbbnak ítélt alkotások szerzőit a kiírók elismerő oklevéllel és tárgyjutalmakkal díjazzák. Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra 2014. május 24-én, Várpalotán, a Vadászati Kultúra Napja című rendezvényen kerül sor. A pályaművek mellé kísérőlevelet kell csatolni, amely tartalmazza a pályázó család- és keresztnevét, lakcímét, e-mail címét, valamint a telefonos elérhetőségét.

A pályamunkák leadhatók a várpalotai oktatási intézmények rajztanárainál, vagy beküldhetők a város Polgármesteri Hivatalába (8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39.).

Beküldési határidő: 2014. május 10.

A borítékra, kérjük, nyomtatott betűkkel írják rá, hogy „FEKETE ISTVÁN Gyermekrajz-pályázat”.

LINK: http://vadaszatikultura.hu/palyazatok