palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Vadászat fényképezőgéppel fotópályázat

A Vadászati Kulturális Egyesület „Vadászat fényképezőgéppel” címmel nyílt fotópályázatot hirdet. A pályázat célja a hazai flóra- és fauna, illetőleg a vadon élő állatok és azok élőhelyeinek megismertetése, a vadászat hiteles bemutatása, a természet apró történéseinek láttatása, valamint a természetfotózás elismertetése és népszerűsítése.

A témával kapcsolatos digitális felvételeket 2014. november 10-ig kell elektronikus formában (CD-n, DVD-n vagy e-mailben) eljuttatni a VKE központi elérhetőségeire.

Egy pályázó maximum hat képet adhat be! A maximum öt felvételből álló fotósorozatok egy képnek számítanak!

A beküldött alkotások optimális felbontása: 300 dpi, az elvárt formátum: .jpg vagy .tif. Az e-mailben beküldött képek összterjedelme (üzenetenként) nem haladhatja meg a 15 Mb-ot. A pályaművek mellé kísérőlevelet kell csatolni, amely tartalmazza a pályázó teljes nevét, lakcímét, e-mail címét, a telefonos elérhetőségét, valamint a képek címét!

Az elismert fotósokból álló szakmai zsűri által legkiválóbbaknak ítélt képek kétféle minősítést kapnak: Kiállításra javasolt és/vagy Vadászati Kulturális Érték.

A minősített képeket a keszthelyi Helikon Kastély Vadászati Múzeumában rendezett, decemberben nyíló, három hónapig látogatható időszaki kiállítás keretében tekintheti meg a nagyközönség. A bírálat eredményéről és az ünnepélyes megnyitó pontos időpontjáról a résztvevők külön értesítést kapnak.

Nevezési díj – a beküldött képek számától függetlenül – 3000 Ft/fő, amely fedezi a fotók nagyítását, keretezését, valamint a kiállítással kapcsolatosan felmerülő egyéb technikai költségeket. A nevezési díjat a jelentkezéssel egyidejűleg átutalással a VKE számlaszámára kell befizetni: Pátria Takarék 65100149-10004115.

 A pályázaton való részvétel a Vadászati Kulturális Egyesület tagjai számára ingyenes!

A nevezéssel a pályázó elismeri, hogy rendelkezik a kép szerzői jogaival. A digitális képfeldolgozás során történő túlzó mértékű számítógépes beavatkozás (manipuláció) nem megengedett.

LINK: http://vadaszatikultura.hu/palyazatok