palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fekete/Fehér 2016 – pályázat csoportos kiállításon való részvételre

Ph21 Pályázat

ph21logoFekete/Fehér 2016 – A PH21 Galéria pályázati felhívása csoportos kiállításon való részvételre. Minden olyan alkotó munkáját várják, aki érdeklődik a téma iránt és a PH21 Galérián keresztül szívesen osztaná meg alkotásait egy szélesebb, nemzetközi közönséggel is.

Jelentkezési határidő: 2016. április 4.

A kiállítás megtekinthető: 2016. május 5-től május 31-ig

A fényképezés korai időszakában a fekete-fehér technológia volt az egyetlen lehetőség fotók készítésére. Ez a technológiai adottság meghatározó hatással volt a fotográfia fejlődésére, hiszen a fotográfusoknak alkalmazkodniuk kellett a fekete-fehér képalkotás sajátos jellemzőihez. Manapság azonban a fekete-fehér fotózás tudatos választás és kreatív döntés eredménye; ez pedig fontos szempont az alkotások értelmezése és értékelése során is. A színes technológia elterjedésével a fekete-fehér nem vált idejemúlttá, sőt. Rendkívül izgalmas ma azt figyelni, hogy a kortárs alkotók hogyan újítják, értelmezik át a fekete-fehér fotográfia gazdag hagyományát.

A PH21 Galéria pályázatot hirdet csoportos kiállításon való részvételre, melynek témája: Fekete/Fehér 2016. Minden olyan alkotó munkáját várjuk, aki érdeklődik a téma iránt és a PH21 Galérián keresztül szívesen osztaná meg alkotásait egy szélesebb, nemzetközi közönséggel is.

A téma a lehető legtágabban értendő, műfaji és stílusbeli megkötések nélkül. A pályázat nyitott a téma bármely kreatív fotográfiai értelmezésére.

A pályázatra beérkezett munkák közül egy nyertes (‘juror’s choice’) kap díjat, és további három alkotás részesül elismerésben (‘honourable mention’). A pályázat nyertese három alkalommal részvételi díj megfizetése nélkül vehet részt a PH21 Galéria következő tematikus pályázatain.

Jelentkezési határidő: 2016. április 4.

A határidőt követő 7-10 napon belül az összes jelentkezőt értesítjük.

A pályázat alapján létrejött kiállítást 2016. május 5-től május 31-ig lehet megtekinteni.

Részvételi díj: 15 euro

Részletes információ: Fekete/Fehér 2016