palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fesztivál vírusfilm pályázat

mese pályázatFesztivál vírusfilm készítésére írt ki pályázatot a Magyar Turizmus Zrt. és a MESE. A Magyar Turizmus Zrt. és a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület (MESE) pályázatot hirdet fiataloknak, akik egyperces filmben fényképezőt, kamerát vagy akár mobiltelefont használva a lehető legérdekesebben, legsokszínűbben és utazásra csábítóan tudják bemutatni hazánk – gasztronómiai, komoly- és könnyűzenei, folklór és összművészeti – fesztiválkínálatát – jelentették be a MESE által szervezett IX. Felsőoktatási Média Konferencia második napján, a tatabányai Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján. (BEADÁSI HATÁRIDŐ MÓDOSÍTÁS: 2010. május 31. 24.00 óra)

A háromfős csapatok által beküldött pályamunkákat neves zsűri bírálja el.

A pályázatokat 2010. május 31. 24.00 óráig kell beküldeni.

A Magyar Turizmus Zrt. az idei évet a Fesztiválok Éveként jelölte meg, ennek apropójaként írt ki pályázatot a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesülettel közösen egyperces vírusfilm készítésére. A pályázatra háromfős csapatok jelentkezését várják, olyanokét, akik szívesen öntik élményeiket képi formába, osztják meg gondolataikat a hazai fesztiválokkal kapcsolatban.

Szűcs Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója elmondta: A pályázók április 30-ig tudják elkészíteni az egyperces filmeket, amelyek közül a legjobbakat – csakúgy, mint néhány évvel ezelőtt a kedvelt és nagy sikerű balatoni filmünket – vírusfilmként fogjuk terjeszteni. Kíváncsian várjuk a fesztiválokat leginkább fogyasztó közönség vizuális válaszadását, amely verbális korlátok nélkül, a XXI. század eszközeivel tudja megmutatni számunkra véleményét arról, miért is szeret fesztiválozni, miért érdemes útra kelni és az ország fesztiváljainak részese lenni.”

A közel száz egyetemi lapot és portált összefogó Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület projekt vezetője, Tibenszky Moni Lisa elmondta: „Több mint 10 éve népszerűsítjük a fesztiválokat, tudósítunk róluk, szervezünk szabadegyetemeket a hallgatók számára, látjuk, hogy mennyire szívesen vesznek részt a fiatalok ilyen programokban. Tudják élvezni és értékelni a finom borokat, ellazulni egy-egy unplugged koncerten, versengeni főzőversenyeken, illetve vitába szállni és érvelni a saját gondolataik mellett. Kitűnő ötlet és lehetőség a fiatalok számára, hogy kedvenc, főként nyári időtöltésükről, a fesztiválokról készíthetnek vírusfilmet.

A pályázat további részletei a www.meseonline.hu/virusfeszt, illetve a www.itthon.hu oldalain tekinthetők meg.

A beérkező pályázatok elbírálására felkért zsűri:
Bukovinszky Béla – a Magyar Fesztivál Szövetség elnökségi tagja, a Hegyalja Fesztivál stratégiai igazgatója
Damjanovich Nebojsa – online marketing szakember
Kaizer Gábor – médiagerilla , Revision
Kandikó József – a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának rektora, a Magyar Marketing Szövetség alapítója
Lévai Balázs – Dob + Basszus c. műsor főszerkesztője, ELTE és a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója
Novák Péter – kultúrmunkás, a www.kulturpart.hu kreatív vezetője
Román Balázs – a Kreatív Online főszerkesztője
Sas István – pszichológus, reklámfilm rendező, médiaszakértő
Szűcs Balázs – a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója

Forrás: Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület