palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Milyennek látod a debreceni közösségi közlekedést? rajzpályázat

dkv pályázatA pályázat témája, célja „Milyennek látod a debreceni közösségi közlekedést?”. A pályázat célja, hogy a gyermekek, fiatalok fantáziájukat megmozgatva elgondolkodjanak a debreceni közösségi közlekedésről, felhívjuk a figyelmüket a környezetbarát közlekedés jelentőségére. A pályázat fővédnöke: Halász D. János oktatási, szociális és ifjúsági ügyekért felelős alpolgármester.

Jelentkezés
A pályázaton Debrecen város óvodás és általános iskolás, 3-14 éves korú gyermekei vehetnek részt, a következő korosztályok szerinti bontásban:

 • 3-6 év (3. életévüket már betöltötték, de 7. életévüket még nem töltötték be)
 • 7-10 év (7. életévüket már betöltötték, de 11. életévüket még nem töltötték be)
 • 11-14 év (11. életévüket már betöltötték, de 15. életévüket még nem töltötték be)

Beküldendő pályamunkaként a gyermekeknek a megadott témában egy rajzot kell készíteniük, maximum A/3-as méretben. Egy gyermek csak egy rajzzal pályázhat.
A megvalósítás tetszőleges, bármilyen technikával (vízfesték, tempera, zsírkréta, színes ceruza, stb.) készülhet. A gyerekek fantáziáját, ötleteit és a megvalósítást fogja díjazni a rajztanárokból álló szakmai zsűri.

A pályamunkák hátoldalán fel kell tüntetni:

 • a gyermek nevét, életkorát, lakcímét
 • a kép címét
 • az óvoda nevét, csoportot / az iskola nevét, osztályt.

Fontos, hogy a rajz hátoldalát a gyermek törvényes képviselője (szülő, gyám, gondnok) saját kezűleg aláírja. A törvényes képviselő ezzel az aláírással járul hozzá ahhoz, hogy a gyermek részt vegyen a pályázaton. Amennyiben a rajz hátoldalán nem szerepel a pályázó törvényes képviselőjének aláírása, küldünk a feladó címére egy válaszlevelet, benne azon formanyomtatvánnyal, amellyel a törvényes képviselő aláírását pótolni lehet. Ha a pályázó nem pótolja a törvényes képviselő aláírását, a beküldött pályázata érvénytelennek minősül.

A pályázatra 2010. március 22. és 2010. április 16. között lehet jelentkezni a pályamunkák beküldésével.

Az elkészült rajzokat, lehetőleg óvodai csoportonként vagy iskolai osztályonként kérjük eljuttatni zárt borítékban postai úton vagy személyesen a DKV Zrt. telephelyére: 4025 Debrecen, Salétrom u. 3., vagy a DKV Zrt. Ügyfélszolgálatára: Malompark II. 4027 Debrecen, Füredi út 27.
A borítékra kérnénk feltüntetni: „RAJZPÁLYÁZAT”
A beküldött rajzokat nem áll módunkban visszaadni.
DKV Debreceni Közlekedési Zrt. Inter Tan-Ker Zrt.
4025 Debrecen, Salétrom u. 3. 1045 Budapest, Istvántelki u. 8.

Pályázat értékelése
Mindhárom kategóriában 3-3 nyertes kerül kiválasztásra, az 1., a 2. és a 3. helyezett. A díjakat azok a pályázók kapják meg, akiket a rajztanárokból álló szakmai zsűri kiválaszt.

Díjak-Kategóriánként

 • I. díj: könyvutalvány (30 000 Ft értékben), rajzkészlet (85 darabos színező szett színes ceruzákkal, zsírkrétákkal, filctollakkal és még sok mással), állatfigurás tolltartó, láthatósági matrica
 • II. díj: könyvutalvány (15 000 Ft értékben), rajzkészlet (85 darabos színező szett színes ceruzákkal, zsírkrétákkal, filctollakkal és még sok mással), állatfigurás tolltartó, láthatósági matrica
 • III. díj: könyvutalvány (7 000 Ft értékben), rajzkészlet (85 darabos színező szett színes ceruzákkal, zsírkrétákkal, filctollakkal és még sok mással), állatfigurás tolltartó, láthatósági matrica

Különdíj
A legtöbb pályázatot beküldő óvodai csoport, illetve általános iskolai osztály díja: 50 000 forint értékű ajándékutalvány.

Eredményhirdetés, díjátadás
Az eredményhirdetésre 2010. május 17-én kerül sor a www.dkv.hu/rajzpalyazat internetes oldalon. A díjak átadása személyesen történik a gyermeknapi díjátadó ünnepség keretein belül. A díjátadás helyszínéről és időpontjáról a díjazott pályamunkát beküldő gyermekeket postai úton értesítjük 2010. május 17-ig.

FONTOS DÁTUMOK

 • Pályázatok beküldése: 2010. március 22-étől 2010. április 16-áig
 • A beküldések érkeztetési határideje: 2010. április 16. 24.00
 • Eredményhirdetés (nyertesek publikálása az internetes oldalon): 2010. május 17.
 • Nyertesek értesítése postai úton: 2010. május 17-éig
 • Díjkiosztó ünnepség a nyertesek számára: 2010. május 30. Gyermeknap

A pályázat részletes játékszabályzata megtekinthető a www.dkv.hu/rajzpalyazat internetes oldalon.

Letölthető dokumentumok:

pályázati kiírás
játékszabályzat
Plakát

Bővebb információk
DKV Debreceni Közlekedési Zrt. 4025 Debrecen, Salétrom u. 3.
tel.: 06 (52) 502 649; e-mail: marketing@dkv.hu;
Web: www.dkv.hu/rajzpalyazat