palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fogadj örökbe egy erdősávot!

csemeteA CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület pályázatot hirdet oktatási intézmények részére, melynek célja lakóterületük, településük egy-egy erdősávjának alapos megismerése, felmérése, szükség esetén gondozása, és állapotának javítása.

Kik pályázhatnak? – Általános iskolák és középfokú oktatási intézmények a Dél-alföldi Régió (Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye) területéről.

A pályázati anyag elkészítésének módja: Az intézmények a www.csemete.com oldalról letölthető jelentkezési lap segítségével jelezhetik szándékukat. A program során elvégzett felméréseket a mellékelt adatlap segítségével jegyezhetik fel. A résztvevők tevékenységeikről folyamatos fotódokumentációt is készítenek, amelynek minősége és pontossága is beleszámít az értékelésbe.

Megvalósítandó feladatok:

  • az erdősávról adatlap készítése
  • az itt található faállomány és egyéb növényfajok meghatározása
  • az erdősáv állapotának felmérése
  • szükség esetén hulladékmentesítés vagy az adventív növényfajok visszaszorítása
  • szabadon választható plusz feladatok, az erdősáv adottságainak felhasználása az iskolarendszerű oktatásban (művészeti tárgyak, biológia, technika, testnevelés stb.)
  • a program ideje alatt az erdősáv változásainak nyomon követése, környezeti problémáinak feltárása

A jelentkezési lapok leadásának határideje: 2010. január 15.

A kitöltött és mellékletekkel ellátott adatlapok leadási határideje: 2010. május 15.

A benyújtás módja: Mind a jelentkezési, mind az adatlapokat elsődlegesen elektronikus úton várjuk, a csemete@csemete.com e-mail címre. (Amennyiben olyan jellegű mellékletet szeretnének csatolni, amely elektronikus úton nem továbbítható, a CSEMETE Egyesület, Szeged, 6720, Arany János u. 1. postacímre kérjük feladni.

Letölthető dokumentáció

A pályázat díjazása: A benyújtott pályamunkák minősége alapján a szakmai zsűri a legjobbnak ítélt munkát 100 000 Ft értékű, iskolazöldítésre felhasználható növényanyaggal jutalmazza. A további díjazottak szakkönyvtár fejlesztésben, és egyéb tárgyjutalmakban részesülnek.
Az elkészült munkák anyagából regionális és országos szinten is bemutatásra kerülő vándorkiállítás készül.

További információk: CSEMETE Iroda, Bojtos Ferenc, Tel/fax: 62/424-392 vagy csemete@csemete.com

Forrás: Csemete Természet és Környezetvédelmi Egyesület