palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fogadj örökbe egy osztályt!

A Para-fitt Sportegyesület  2002.óta foglalkozik értelmileg sérült fiatalok sportoktatásával és szabadidős programjaik szervezésével. Havonta 50-60 gyermeknek nyújtunk különböző foglalkozásokat tanórán kívül, hétvégéken és az iskolai szünetekben. Vannak, akiket útjukra bocsátunk, miután elsajátították a kiválasztott sportágat, de vannak, akik maradnak velünk, közös programokon vesznek részt együtt, mint egy baráti társaság, és idősebb testvérként mentorálják a közéjük kerülő fiatalabb nemzedéket.

A programok a kortárs csoportokéhoz hasonlóak: mozi, koncert, házi buli, kirándulás, színház. Olyan életet próbálunk nekik biztosítani, olyan lehetőségeket teremteni, amilyen bármely más fiatalnak adott, aki értelmi akadályok vagy hátrányok nélkül nő fel. Voltunk már sátoros vízitúrán a Rábán, túlélő túrán a Bükkben, a Bakonyban a Sobri Jóska kalandparkban, szecessziós városnéző sétán, sárkányhajó táborban és számtalan jótékonysági futóversenyen, színházlátogatáson.

Keressük azt a középiskolai osztályt vagy iskolai közösséget (18-20) fő, akik egy tanéven keresztül 10 szombatot szívesen eltöltenének velünk. Mennék múzeumba tematikus programokra, színházba, Bódvalenkére a freskófaluba, geocaching túrára a budai hegyekbe, de extrém budapesti városnézést is szervezünk.

Bárki pályázhat, pályázati díj nincs, bemutatkozó és motivációs levelet kérünk a közösségektől.

A nyertes csoport 2013.szeptembertől 2014.májusig venne részt velünk a programokon. Az ő költségeiket egyesületünk fedezné. Amit tőlük kérünk cserébe, hogy a program ideje alatt végig egy erre általuk létrehozott internetes blog vagy közösségi oldalon számoljanak be folyamatosan az eseményekről, tapasztalataikról, érzéseikről.

Szeptemberben a program indulását egy felkészítő beszélgetés majd egy ismerkedés előzi meg. A program zárását egy nagy nyílt nappal tervezzük, vendégekkel, beszámolóval, beszélgetéssel.

Jelentkezni lehet a 2013. április 30-ig a parafitt@gmail.com e-mail címen. Bármilyen kérdésedre szívesen válaszolunk!  Május 30-án pedig kihirdetjük melyik osztályt, csapatot fogadjuk örökbe!

Bővebben weboldalunkon és a facebookon tájékozódhatsz rólunk, programjainkról. Várunk szeretettel!

http://www.facebook.com/pages/Para-fitt/174969312543328?ref=hl

www.para-fitt.hu