palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Folytatódik a Népi építészeti program!

2019-ben is folytatódik a Népi építészeti a program.  A program keretén belül népi építészeti örökségünk, a népi műemlékek, a műemléki értéket képviselő vidéki épített örökség megóvása, megőrzése és fenntartása érdekében lehet pályázni.

A Kormány az 1021/2019. (II. 6.) határozatban  döntött a Népi Építészeti Program folytatásáról, ahol egyetért a veszélyeztetett népi építészeti örökségünk megőrzésének, megmentésének szükségességével, támogatja és kiemelt célnak tekinti a népi műemlékek, illetve a műemléki értéket képviselő vidéki épített örökség megóvását, megőrzését, fenntartását.

A programra a Kormány 1 500 000 000 forint forrás biztosít.

Az elmúlt évek gyakorlata szerint a program keretén belül népi építészeti örökségünk, a népi műemlékek, a műemléki értéket képviselő vidéki épített örökség megóvása, megőrzése, fenntartása érdekében lehet pályázatokat benyújtani, egyedi kérelmek formájában.

A pályázat várhatóan a népi építészeti emlékek veszélyelhárításához, állagmegóvásához, valamint részleges vagy teljes helyreállításához igényelhető, ha az az épített örökségnek műemléki értéket képviselő, védelem alatt álló eleme (egyedi műemlék, nyilvántartott műemléki érték, helyi rendelettel védett) nyújtható majd be. A támogatási kérelmet a védelem alatt álló épületek tulajdonosai, vagyonkezelői, használói adhatják be.

A pályázatok megjelenéséről, a pályázatok feltételeiről bővebben a nepiepiteszetiprogram@lechnerkozpont.hu e-mail címen és a +36 (1) 279-2616-os telefonszámon lehetséges.

Ha pályázni szeretne vegye fel a kapcsolatot velünk!
Pályázatírás

 

Népi építészeti program: június 24-től lehet a támogatási kérelmeket benyújtani