palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Formáld újra a műanyagot! Ökodizájn pályázat

Érdekel a divattervezés? Műanyag alapanyagokból is képes vagy kifutóra álmodni ruhákat Környezettudatosan gondolkodsz? Itt az ideje, hogy megmutasd, mennyire vagy kreatív és innovatív!

Kazincbarcika idén nyáron a színekről és a formákról szól.

Ez lesz az ország legszínesebb városa.

Ha szeretnél részese lenni a Kazincbarcika – Kolorcity projektnek, jelentkezz az ökodizájn-pályázatunkra, amely során kipróbálhatod, milyen kizárólag műanyag alapanyagok felhasználásával egyedi ruhadarabokat tervezni és kivitelezni!

Ha belevágsz, mi lehet a jutalmad? 

  • részt vehetsz a Hello Wood 2013. augusztus 23-a és 28-a közötti kazincbarcikai alkotótáborának divat workshopján,
  • a ruhakompozíciódat egy profi divatbemutatón mutatják be az első Kolorfeszten, ahol a legjobb szettet Radics Gigi viseli majd,
  • kapsz 10 ezer forint zsebpénzt, ami egy fiatal tervezőnek mindig jól jön anyagra, cérnára, cipzárra vagy éppen gombra.

Mit kell tenned?

  • Küldj egy e-mailt az okodesing@gmail.com címre. Egy válaszlevélben megkapod a pályázati dokumentációt, amiből részletesen megismer- heted a pályázati követelményeket és a pályaművek benyújtási for-máját.
  •  A pályázat beadási határideje: augusztus 15. 24.00

További információ: www.kazincbarcika.hu

Kazincbarcika Város Önkormányzata megbízásából a Barcika Art Kft. pályázatot hirdet „Formáld újra a műanyagot” címmel műanyagból készült dizájnruhák tervezésére és kivitelezésére 14 évesnél idősebb egyéneknek és alkotócsoportoknak.

A pályázat a Svájci Hozzájárulás a kibővített Európához – Együttműködési Program Magyarországgal I. Regionális fejlesztés prioritás „Kazincbarcika és vonzáskörzete munkahelyteremtő fejlesztése” című projekthez kapcsolódik.

A svájci projektnek köszönhetően elkészült Kazincbarcika város és térsége új térségarculati koncepciója. E szerint a város és vidéke az ország legszínesebb régiójaként kívánja definiálni önmagát.

A svájci pályázati források lehetővé teszik, hogy a brandet 2013 és 2015 között művészeti akciókkal és évente egy-egy nagyszabású fesztivállal, a KOLORFESZTTEL tegyék ismertté, népszerűvé az országban.

A KolorCity – Kazincbarcika koncepció újszerűséget, kreativitást, kísérletező szellemet és a városban meglévő értékek újraértelmezését foglalja magában. Ehhez az elképzeléshez illeszkedve hirdette meg a Barcika Art Kft. idei ökodizájn-pályázatát.

Kedves Jelentkező!

Szeretettel köszöntünk a KOLORFESZTEN, az ÖKODIZÁJN világában!

2013-ban az alapanyag a műanyag, amelynek valamennyi használt változatát alkalmazhatod a ruhakészítéshez, tehát újrahasznosíthatod. Kivételt képez ez alól a szemeteszsák!

Pályázatnak tartalmaznia kell:  

  1. minimum egy, szabadkézzel, bármilyen technikával rajzolt, népi motívumelem felhasználásával készült ruhatervet;
  2. anyagismereti leírást, amely a választott műanyag-alapanyag leírását tartalmazza (pl. poliamid, PVC),
  3. egy technológiai leírást, amely a kivitelezést foglalja magában;
  4. minimum öt fotót a különböző munkafolyamatokról;
  5. egy fotót az elkészült ruháról.

A ruhát 36-38-as méretben kell elkészíteni!

Letölthető dokumentum

pet_ruhapalyazat_2013

Beküldési határidő: 2013. augusztus 15. éjfél

Beküldési cím: okodesign@gmail.com

A beküldött pályázatok legkésőbb 2013. augusztus 19-éig lesznek elbírálva. Az eredményről e-mailben értesítünk, illetve közzétesszük azt a www.barcikaart.hu oldalon. A legjobb 20 ruhát egy profi divatbemutatón mutatjuk be, extrém körülmények között, Radics Gigi közreműködésével, 2013. augusztus 24-én, Kazincbarcikán.