palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Vészfék Összművészeti Fesztivál – jelentkezési lehetőség térítésmentes részvételre

Alkoss 24 óra alatt…Másodízben kerül megrendezésre a Vészfék Összművészeti Fesztivál 2013. szeptember 13-14-én, Dunaszerdahelyen. Az eseményre hazai és határon túli egyének és csoportok jelentkezését egyaránt várjuk a következő kategóriákban: drámaírás, színház, film, képzőművészet, tánc, zeneművészet. Korhatár nincs. Jelentkezési határidő: 2013. július 31.

Jelentkezés feltételei- csatolandó dokumentumok

Figyelem! A tavaly megrendezett Vészfék résztvevőinek (kivételt a drámaírók képeznek) elég csak egy e-mailt (veszfekfiok@gmail.com) küldeniük részvételi szándékukról.

Első körben jelentkezőknek

Drámaírás kategória – Egyfelvonásos, minimum 3 személyes dráma elküldése. A darab hossza lehetőleg ne haladja meg a 10 db A4-es standardizált oldal terjedelmet (12-es betűméret, 1.5-es sorolással). A kiválasztott drámákat a fesztiválon színházas csoportok dolgozzák fel és a zárónapon kerülnek előadásra. A drámáírók ugyan munkáikat korábban küldik be (határidő: július 31.), még a fesztivál kezdete előtt, ám a kiválasztott drámák íróinak jelenlétére mindenképp számítunk. Saját darabjuk rendezője mellé akár dramaturgként.

Film – Egyének és csoportok (max. 3 fő) jelentkezését egyaránt várjuk, saját felszereléssel (kamera, számítógép, vágóprogram). A jelentkezéshez, kérjük csatoljatok egy minimum 1 perces filmes anyagot és egy rövid bemutatkozó levelet.

Színház – Egyének és csoportok (max. 5 fő) egyaránt jelentkezhetnek. Amennyiben van videóanyagotok  (akár részlet) korábbi előadásról, kéretik beküldeni. Ha nincs, bemutatkozó levelet mindenképp csatoljatok.

Képzőművészet – Egyéni kategória saját felszereléssel és “nyersanyaggal”. Csatolandó referenciák: webes portfólió, adott esetben fénykép néhány korábbi munkáról, rövid bemutatkozó levél kíséretében.

Zene (hangszer, ének) – Egyének és csoportok (max. 5 fő) egyaránt jelentkezhetnek. Csatolandó anyag: minimum 1 saját szerzemény vagy feldolgozásra került zenemű (linkként is) rövid bemutatkozó levéllel.

Tánc – Egyének és csoport (max. 3 fő) jelentkezését várjuk. A táncos tapasztalat előfeltétel.  Amennyiben van videó anyag, kéretik beküldeni (link is megfelel). Rövid bemutatkozó levelet kéretik szintén csatolni.

Figyelem! Az egyéni jelentkezők meghívottjai nem feltétlenül egyéni produkcióval fognak szerepelni a Vészfék Összművészeti Fesztiválon. A fesztivál szervezési koncepciója és sajátos dramaturgiája a Vészfék sajátja. Kérjük, jelentkezéskor ezt vegyétek figyelembe.

Kötelező csatolmányok – minden kategóriában – a jelentkezéshez:

  1. 1. Egyén, csoport tagjainak neve, kora, elérhetősége (email cím, mobil szám).
  2. 2. Szállást és étkeztetést térítésmentesen biztosítunk. Kérjük, előre jelezzétek igényeiteket! Lehetőség: szállás (péntek, szombat), étkezés: péntek (vacsora), szombat (reggeli, ebéd, vacsora).
  3. 3. Ne feledjétek a bemutatkozó anyagot, ill. annak linkjét, valamint a rövid bemutatkozó levelet.

A jelentkezéseket a veszfekfiok@gmail.com címre várjuk

Eseménnyel kapcsolatos fontosabb információk:

  1. Érkezés ideje, helyszíne: 2013. szeptember 13. (péntek) kb. 15:00, Kortárs Magyar Galéria, Dunaszerdahely
  2. Feladat-, illetve a feldolgozásra kerülő témák (film, színház, tánc, képzőművészet, zene) sorsolása az érkezés napján.
  3. Próba-, vágótermek átadása az érkezés napján.
  4. A munkák (színház, film, tánc, zene, képzőművészet) elkészítésére másfél nap áll majd rendelkezésetekre.
  5. Bemutató: 2013. szeptember 14. (szombat este)
  6. Hazautazás, szállás elhagyása: 2013. szeptember 15. (vasárnap) a reggeli órákban.

Bővebb információ: Vészfék Összművészeti Fesztivál 2013