palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Fülemüle Országos Informatika Verseny 2013

A verseny kiíróinak a hallássérült fiatalok integrált oktatását megkönnyítő alternatív pedagógiai módszerek fejlesztése, kipróbálása és közzététele terén közösen elért eredményeit 2010-ben a Tempus Közalapítvány a Hálózati tanulási díjjal jutalmazta. Az elismeréssel járó támogatást a Fülemüle hálózat tagjai egy országos informatikai verseny kiírására, ezen belül a versenyen eredményesen szereplő tanulók díjazására fordították, hagyományteremtő céllal.


A verseny célja

  •     az informatikában, információ gyűjtésében és rendszerezésében tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni az országos szintű megmérettetésre,
  •    ösztönözni a tanulókat szakmai információk gyűjtésére, rendszerezésére, bemutatására,
  •     az iskolai tehetséggondozás hatékonyságának növelése a motivációs háttér biztosítása révén,
  •     pozitív módon befolyásolni a tanulók internetezési és hálózati tanulási szokásait.

Pályázhatnak

I.Általános kategória:

Bármely magyar nyelven beszélő, nappali rendszerű általános ikolai, középiskolai vagy szakiskolai oktatásban résztvevő diák jelentkezhet ebbe a kategóriába, akinek jelentkezését szülei és iskolája támogatják. (Határon túli magyar fiatalok is jelentkezhetnek.)

II.Speciális kategória:

Azok a hallássérült fiatalok, akik integráltan vagy szegregáltan az általános iskola felső tagozatán vagy középiskolában tanulnak jelentkezhetnek ebbe a kategóriába.

Pályázati feltételek

A verseny kétfordulós egyéni verseny. Az első fordulót az iskolák rendezik meg, felhasználva a verseny honlapján közzétett versenyfeladatokat és betartva a jelen versenykiírás szabályait. A második fordulóba, az országos versenyre az iskola nevezi a tanulóit, maximum három főt, az iskolai forduló eredményei alapján.

A második fordulót a verseny kiírója szervezi. Kiküldi a versenyzőknek a feladatokat, értékeli a visszaküldött versenymunkákat és eredményt hirdet. A verseny lényegében az interneten, illetve elektronikus módon (elsősorban e-mail) bonyolódik.

Ha az iskolában igény mutatkozik a versenyen való részvételre az iskola e-mailben (levélben vagy faxon) jelzi a kiírónak, hogy részt kíván venni a versenyen. Ez még nem jelent nevezést, csupán kapcsolatfelvételt a kiíróval.

Az országos versenyre – a tanulók és a tanárok igénye esetén – az iskola nevezi a tanulóit, maximum három főt, az iskolai forduló eredményei alapján.

A három versenyző pontosan kitöltött, a tanuló, a szülő és a felkészítő pedagógus által aláírt jelentkezési lapját az iskolák továbbítják postai úton, vagy faxon a kiírónak. Ezzel egy időben a tanulók munkáját is beküldik e-mailben a web@egressy.info címre. A munkák beérkezését követően a válasz e-mailben a kiíró egy űrlapot amelynek kitöltésével elektronikusan is meg kell adni a jelentkezési lapon megadott adatokat az elektronikus feldolgozás megkönnyítése érdekében.

A nevezés határideje

2013. február 17.

Érdeklődés

Gál Tamás
cím: 1149 Budapest, Egressy út 71.
e-mail cím: info@tehetseggondozas.hu
Telefon: 220-8186

A pályázat teljes kiírása itt: http://www.tehetseggondozas.hu/index.php?f0=fulemule13