palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Galaktika Steampunk Comix képregény pályázat

galaktika palyazat

A pályázatra steampunk tematikájú képregényeket várunk.

Feltételek:
A pályázatra korra, nemre, foglalkozásra és állampolgárságra való tekintet nélkül bárki jelentkezhet. Párosok illetve teamek munkáit is várjuk. Kizárólag saját gyártású anyagból készített, eddig meg nem jelent, jogtiszta, minimum 10, maximum 40 oldalas képregénytervekkel lehet nevezni.

A pályázat kétfordulós.
Az első fordulóban terveket, vázlatokat, forgatókönyveket várunk.
Bedaási határidő: 2009. október 31.
A szakmai zsűri a beadott anyagokból kiválogatja a megvalósításra javasolt műveket és 2009 november 30-ig értesíti a pályázókat.

A második forduló maga a képregény megvalósítása.
Ennek beadási határideje: 2010. június 30.

Pályázati kiírás

A díjazott pályaművek részt vehetnek a 2010. szeptember 10-12-én a Millenárison megrendezésre kerülő EuroSteam, First European SteamPunk Festiválon, amelynek kiállítási anyaga tovább utazik más európai országokba is. Ezenfelül pedig megjelenhetnek a Galaktika Comix 200 oldalas antológiájában, amely szintén az eseményre időzítve jelenik meg. Az antológiában megjelenő minden alkotó kap honoráriumot, de a legjobb három, illetve a közönség által legjobbnak ítélt alkotás különdíjban is részesül.

A terveket (szinopszis, pár oldal részletezett forgatókönyve, karaktervázlatok, egy-két teljesen kidolgozott mintaoldal) digitális formában várjuk (forgatókönyvnél javasolt a doc, vagy pdf, képi terveknél pedig javasolt a 300 DPI-s RGB, jpg vagy pdf formátum használata, min.A5, max. A4.es kivitelben), amelyeket akár postán (1535 Bp. Pf. 746) akár személyesen el lehet juttatni a Galaktika Szerkesztőségébe, vagy link mutatásával e-mailben, a szerkesztőség@galaktikamagazin.hu címre küldhetőek. A hagyományos kézi eszközökkel készült pályaműveket be kell szkennelni. A terveket a keveredés elkerülése érdekében a következő módon kell elnevezni:

nick születési adatok  a mű címe
(pl: KOVI_74.02.15_androido.pdf

Amennyiben a pályázó a belinkelt e-mailt választja bedaási formaként, a tárgy rovatban a következő kell szerepeljen:
SP Comix Pályázat

Forrás: Galaktika Magazin