palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Göllesz Viktor Ösztöndíj

ÉFOÉSZ ösztöndíjÉrtelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége pályázatot hirdet tehetséges értelmi fogyatékossággal élő fiatalok számára a Göllesz Viktor Ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíj célja: A magyarországi tehetséges értelmi fogyatékos fiatalok kiemelkedő képességeinek elismerése és továbbfejlesztése, közösségi tevékenységük és beilleszkedésük támogatása és erősítése.


Az ösztöndíj tartalma
A díj 1 évre negyedévente 30 000 Ft ösztöndíjat (tanulmányi vagy képzési hozzájárulást) biztosít a nyertes pályázó részére. Az ösztöndíj felhasználását az átadást követő évben meg kell kezdeni.

Pályázók köre
Az ösztöndíjra azon 15-35 év közötti tehetséges értelmi fogyatékos fiatalok pályázhatnak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a munka, a tanulás, valamely sportág vagy művészeti ágban, illetve tevékenységükkel hozzájárulnak a fogyatékossággal élők csoportjának fejlődéséhez, a róluk alkotott pozitív társadalmi kép megerősödéséhez.

Pályázati feltételek
Egy pályázó csak egy pályázati anyagot adhat be.
A díjazott személyére javaslatot tehetnek szakmai és társadalmi szervezetek, a pályázó tevékenységét ismerő szakemberek, szülők, családtagok.
A javaslatot vagy önálló jelentkezést kizárólag a részletes pályázati feltételeket és tudnivalókat is tartalmazó pályázati dossziéval lehet tenni, mely az ÉFOÉSZ Központi Irodában beszerezhető személyesen a 1093 Budapest, Lónyay utca 17. 1/1. címen, a 06/1/411-1356-os telefonszámon, illetve e-mailen az efoesz@efoesz.hu; rozsos.kata@efoesz.hu címen, továbbá letölthető a Szövetség honlapjáról www.efoesz.hu.

Pályázat benyújtási határideje:
2010. október 20.

A pályázati anyagot két példányban kell benyújtani.

Letölthető dokumentumok

Pályázati felhívás
Pályázati útmutató
Adatlap

Forrás: www.efoesz.hu