palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Gyakorlatvezető mentorok és gyakornokok jelentkezését várja az Oktatási Hivatal – Képzés pályázat

Startol a „Gyakornoki minősítővizsgák” és a „Pedagógusjelöltek felkészítése” pilotprojekt. Az Oktatási Hivatal a TÁMOP-3.1.5/12 “Pedagógusképzés támogatása” című kiemelt projekt keretében kialakítja a pedagógus-életpálya fokozataihoz kapcsolódó képzési és minősítési rendszert. Ennek részeként az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együtt kísérleti programot indít a pályakezdő pedagógusok (gyakornokok) és az intézményben velük foglalkozó gyakorlatvezető mentorok munkájának támogatására. A program várhatóan 2013 októberében a kijelölt mentorok felkészítésével startol, 2014 augusztusáig tart, és az Oktatási Hivatal által szervezett gyakornoki próbavizsgával zárul.

A programot a beszerzési eljárás nyertese, a Profundo Consulting Kft.–Eszterházy Károly Főiskola–Nyugat-magyarországi Egyetem Konzorciuma gondozza.

A gyakorlatvezető mentorok feladata, hogy a kísérleti program során felkészítsék a gyakornokokat a próbavizsgára. Az Oktatási Hivatal munkaszerződést köt 120 mentorral 10 hónapra, heti 20 órás munkaviszonyra, telephelyen kívül végzett tevékenység keretében, bruttó 145.000,- Ft / hó bérezéssel.
Jelentkezés mentornak »

A program végén, előreláthatóan 2014 augusztusában 200, a mentorok által felkészített gyakornok és 200, képzett mentor által nem támogatott gyakornok próba Gyakornoki minősítővizsgát tesz.

A sikeres próbavizsgát tett gyakornokok a program végén megkapják az Oktatási Hivatal tanúsítványát, amely alapján a tervek szerint a második gyakornoki év leteltét követően, de leghamarabb 2015. január 1-jén a “Pedagógus I.” fokozatba kerülnek besorolásra.
Jelentkezés gyakornoknak »

A jelentkezés határideje 2013. október 10.