palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Gyerekkertész pályázat

Komposztálj velünk, ha iskolás vagy! pályázat budapesti osztályközösségek részére. Tudtad, hogy hasznos lehet a tízóraid maradéka, és a focipályáról lenyírt fű? Hány bogár élne meg a szünetben elfogyasztott almád csutkájából?

A Füvészkertért Alapítvány és a Szamóca Kiskertész Tanoda pályázatot hirdet 4-5-6-7 osztályos budapesti osztályoknak, komposztálós programban való részvételre. A nyertes osztályok egy gyakorlati kertészkedős/komposztálós foglalkozáson vesznek részt a Füvészkertben, ahol megismerkednek a komposztkészítés folyamatával, fontosságával.

Szerintetek miből lesz a komposzt, milyen hulladékok komposztálhatóak és mire használhatjuk a kész komposztot? Az iskola udvarán lehullott levelek, a focipályáról lenyírt fűnyesedék és a tízórai maradékai is mind hasznos hulladékok. Rajzoljátok, írjátok vagy bármilyen más technikával mutassátok be, hogy hogyan hasznosítanátok ezeket a hulladékokat. Használjatok minél érdekesebb, innovatívabb technikát.

A pályázatra olyan rajzokat, képzőművészeti alkotásokat várunk, melyek tükrözik a komposztálás folyamatát, eredményét /vagy egy esszét arról, hogy milyen anyagokat lehet komposztálni, mire használható az előállított komposzt.

A nyerteseket szakmai zsűri választja ki.

A nyertesek száma: 24 osztály.

A nyertes osztályok, a Szamóca Kiskertész Tanoda irányításával egy gyakorlati komposztálós foglalkozáson vesznek részt az ELTE Füvészkert területén. A nyertes osztályokat április, május hónapokban fogadjuk.

A pályázatokat a: szamocatanoda@gmail.com címre várjuk, 2016. február 29-ig.

komposztalos

Eredményhirdetés 2016. március 11.  A foglalkozásokat 2016 április-május hónapok folyamán tartjuk.

A pályázaton tüntessék fel a résztvevő osztály és iskola elérhetőségeit, és a vezető pedagógus elérhetőségeit valamint a gyerekek neveit.

A program a Fővárosi Környezetvédelmi Alap támogatásával valósul meg.

A pályázat célja:  Környezettudatos szemléletformálás az iskolában. A komposztálás folyamatának és fontosságának elsajátítása a gyakorlatban. A nyertes osztályok diákjai a foglalkozáson megszerzett élmények által mindig emlékezni fognak az itt megszerzett ismeretekre, vagyis, hogy mit és hogyan komposztáljanak és mire használják az elkészült komposztot.

A program által megszerzett tapasztalatok, lehetőséget adnak saját komposztáló kialakítására az iskola udvarán.

Pályázati feltételek:

A pályázók köre: a pályázaton indulhat bármely budapesti 4-5-6-7 osztályos iskolai osztály.

A jelentkezés feltételei: A pályázó elfogadja a pályázati kiírásban részletezett feltételeket, és a nyertesek kiválasztásának módját.

A pályázó a pályázati anyag benyújtásával hozzájárul, hogy a pályázati anyagot (rajzokat, képeket, esszéket, információkat) a kiíró felhasználja a program népszerűsítéséhez, kommunikációjához.

A pályázati anyag tartalma: 1 db rajz vagy bármely más technikával készült képzőművészeti alkotás vagy esszé melynek témája: „Szerintetek miből lesz a komposzt, milyen hulladékok komposztálhatóak, és mire használhatjuk a kész komposztot?”

A pályázó osztály adatai: iskola neve, osztály neve, osztályfőnök neve, kapcsolattartó neve elérhetősége

A pályázatok beküldési módja, határideje:

A pályázatokat kizárólag elektronikus úton a szamocatanoda@gmail.com címre várjuk. Az installációkról, képzőművészeti alkotásokról fotókat várunk.

A pályázat beadásának határideje: 2016. február 29.

A pályázatok megvalósítása: A nyertes osztályok fogadása 2016. április, május hónapok folyamán előre egyeztetett időpontban történik. A foglalkozás időtartama 1 óra. A foglalkozás az ELTE Füvészkertben zajlik. A pályázat nem tartalmazza a helyszínre utazás költségét!

A pályázatok elbírálása, eredményhirdetés:

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el.

Eredményhirdetés: 2016. március 11.

További részletek: www.gyerekkertesz.hu