palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Harsányi András a legjobbak között az „Év városa” nemzetközi fotópályázaton

Harsányi András a legjobbak között a CBRE nemzetközi fotópályázatán. Rekordszámú, 12.500 fotó érkezett a világ városainak sokféleségét bemutató versenyre. A CBRE 2013-as nemzetközi „Év Városi Fotósa” pályázata idén minden eddiginél népszerűbb volt. A „Városok munkában” a modern nagyvárosok mindennapjait mutatja be a nap különböző időszakaiban. A világ minden tájáról nevező mintegy 12.500 fotós közül a brit Mark French nyert. Harsányi András „Vonatra várva” című felvétele, a 22:00 órás kategória győztese lett.

 

A már hatodik éve megrendezésre kerülő verseny a világ egyik legmeghatározóbb fotós megmérettetése is egyben, amelyre idén rekordszámú, 12.500 felvétel érkezett, 118 országból – a Chile-i tengerparttól a szaúdi sivatagig, Magyarországról 350 pályaművet küldtek a CBRE által kiírt pályázatra, amelynek fődíja egy luxus szafari fotó-expedíció.

1. hely: „Jól néz ki a munkában”, Hongkong

A 2013-as év legjobbja Mark French egy magányos mozdonyvezetőt ábrázoló fotója lett, amely a Hong Kong-i zsúfolt reggeli forgalomban ragadta meg a pillanatot.

 

2. hely: „Légyszem”, Szingapúr

A második helyezett brit Glenn Surtees szintén reggel fotózott nyertes képe egy munkást mutat, aki egy szingapúri színház tetejét ellenőrzi.

 

3. hely: „Bevetésen”, Lisszabon

A harmadik díj Rui Pedro Moura Barbosa Diasé lett: a fotón portugál tűzoltók láthatóak munka közben.

Különdíj: „Vonatra várva”, Budapest

További 24 díj járt a nap egy-egy órájának legjobb pillanatáért, amelyek közül a 22:00 órai díjat a magyar Harsányi András nyerte „Vonatra várva” pályázatával.

Diákverseny győztese: „Metróra várva”, New York City

A versennyel párhuzamosan 1.236 diák is jelentkezett fotóival. Idén a King’s College London tanulója, Tom Pepper nyert „Metróra várva” fotójával, amelyet a New York-i metróban készített.

 

„Az idei verseny rekordszámú fotóst vonzott, akik mindannyian kimagasló alkotásokkal jelentkeztek – ez pedig nem kevés fejtörést okozott a bíráló bizottság tagjainak, ám abban mindenki egyetértett, hogy a brit Mark French kimagaslóan fotózott. A verseny a nagyvárosi lét kirakata: elénk tárja a világ városainak sokféleségét és szépségét egyaránt.” – nyilatkozta Michael Strong, a CBRE európai vezérigazgatója.

További fotók és információ: www.cbrephotographer.com/

##

 

A CBRE

CBRE Group, Inc. a 2012-es bevételei alapján a világ legnagyobb kereskedelmi ingatlan-tanácsadó cége. A Fortune 500 és S&P 500-as listáján is szereplő CBRE központja Los Angelesben található. A CBRE több mint 37 000 embert foglalkoztat (a partnercégek alkalmazottait nem számolva), és 300 irodáján keresztül ingatlantulajdonosoknak, befektetőknek és bérlőknek egyaránt ajánlja szolgáltatásait. A CBRE magyarországi partnerei közt szerepel a TriGránit, az AXA REIM, a CA Immo és a WING, ügyfele többek közt a BP, a HP, a Nokia és az Oracle is. Stratégiai tanácsai és gyakorlati támogatása kereskedelmi ingatlanok adás-vételénél, ingatlan bérlésnél, fenntartásnál, a jelzálog finanszírozás, ingatlan értékelés, ingatlan fejlesztés, beruházás management és piac-elemzés területén állnak ügyfeleik rendelkezésére. Látogasson el hozzánk a www.cbre.com oldalra!