palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Haszongépjárművek uniós támogatásból

haszongepjarmuvek-unios-tamogatasbolA 2008 februárjában kiírt pályázat során 1100 buszra nyertek Európai Uniós támogatást a hazai önkormányzatok. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kiírásában jelent meg 2008. februárjában az Európai Uniós pénzeket felhasználó Falugondnoki buszpályázat. Ez az önkormányzati falugondnoki szolgálatok számára volt elérhető, hogy kisbuszokat biztosítsanak a kistérségi közösségeknek.

Erre a célra pályázónként maximum 40. 000 Euro állt rendelkezésre, és eddig a határig 100 százalékos finanszírozást tett lehetővé, így nem volt szükség önrészre.

A kiírás óta eltelt egy év alatt közel 1100 sikeres pályázat érkezett be a Minisztériumhoz, és az eddig átadott 350, valamint az átadásra váró plusz 15 busszal a pályázók 31 százaléka döntött a Volkswagen Haszonjárművek mellett, s ezzel az eredménnyel a legkeresettebb márka volt a kiírás során.

A Volkswagen Haszonjárművek palettájáról az autók kiválasztásakor 70 százalékban a Transportert választották az önkormányzatok, de sokan a Crafter Kombi, vagy a Crafter busz mellett tették le a voksukat.
(Forrás: ma.hu)