palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hégető Honorka Díj

Hégető Honorka DíjHégető Honorka Díj. Vessünk véget az uszításnak! Van-e köze a médiának a cigánygyilkosságokhoz? Miért tűnnek fel a romák húsz éve elsősorban alárendelt, lekezelt szerepben a médiában? Hogyan tud kirekesztő lenni az internettes sajtó? Megtöri-e valaki a trendet? Kiállítja meg az uszítást?
Pályázni lehet riporttal, híranyaggal, dokumentum- és portréfilmmel, magazinműsorral, illetve egyéb műsorral és műsorrészlettel, amely 2009. szeptember 30. és 2010. november 30. között készült, és amelyet magyar nyelvű televízió vagy internetes portál mutatott be.

A pályázat alapjául magyar nyelven készült televíziós műsorok és filmalkotások szolgálhatnak. Egyaránt várjuk országos, regionális, helyi, és határon túli televíziók munkatársait, független műsorkészítőket és dokumentumfilmeseket. A pályázati anyagot DVD-n, három példányban kell leadni.

A pályázati anyag legfeljebb 15 perc hosszúságú lehet. Ennél hosszabb filmalkotásokat nem tud megtekinteni a zsűri, és nem is értékelheti. Pályázati űrlap nincs.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, elérhetőségeit (lakcím, telefonszám és – ha van -e-mail cím), valamint azt, hogy a műsor/film pontosan hol és mikor jelent meg.

Pályázhat: mindazon tévériporterek, televíziós szerkesztők, dokumentumfilmesek, valamint on-line-riporterek, akik hátrányos helyzetű emberek sorsával, kiszolgáltatottságával, illetve társadalmi egyenlőtlenségekkel foglalkozó műsort vagy filmet készítettek

Az elbírálás legfontosabb szempontjai a műsor, vagy filmrészlet vizuális megjelenítése, illetve a fenti témákhoz kötődő tartalma. A döntést az alapítvány kurátoraiból, valamint a média- és filmszakma neves képviselőiből álló szakmai zsűri hozza meg.

A győztes pályáza
tot bruttó egymillió forinttal jutalmazzák. A díjkiosztó ünnepség időpontja 2011.január vége. Erről a későbbiekben még részletes információt küldünk. A rendezvény szervezését hagyományosan a Média Hungária vállalja.

A pályázat benyújtási határideje: 2010. december 01.

Postacím: Hégető Honorka Alapítvány, 1222 Budapest, Nagytétényi út 29.

Bővebben: www.hegetohonorkadij.hu