palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hello Wood 2013 – Lépj közelebb! művészeti pályázat

A Hello Wood egy multikulturális-multidiszciplináris művészeti program. Legismertebb eseményünk a  nyaranta megrendezésre kerülő egyhetes alkotótábor, ahol ismert és elismert szakemberek, művészek osztják meg tudásukat tehetséges fiatalokkal. Az itt létrehozott alkotásoknak két közös jellemzője mindenképp van: hogy többnyire fából készülnek és, hogy a társadalmi szerepvállalás és a művészetek összefonódása nem hiányozhat belőlük. A Hello Wood tudományos és művészeti területeket integrál, közösséget épít és tehetséget kutat. Nem csak országhatárokat átívelve hoz össze diákokat és oktatókat, de az egyszeri embert is összeköti az alkotó tervezőkkel.

Idén a Hello Wood közelebb megy, mint eddig bár-mikor. Azt kutatjuk, hogyan fűzhetnénk szorosabbra a természet, az épített környezet és az emberek közötti viszonyt. A design és az építészet eszközeivel keresünk válaszokat arra, hogy hogyan kerülhetünk legalább egy lépéssel közelebb. Az idei Hello Wood Fesztiválon 8 fainstalláció tervezésére és megvalósítására fókuszálunk.
Szeretnénk még színvonalasabb, fenntarthatóbb, kompaktabb, kisebb létszámú, és megfelelően előkészített tábort, ahová a hazai és külföldi pályázók azonos feltételekkel jelentkezhetnek.
TÉMA
Hello Wood 2013 – Lépj közelebb!
Olyan installációk születését reméljük a tábortól, melyek kapcsolatot teremtenek. Rámutatnak az érintkezési pontok nélkülözhetetlenségére, a személyes kontaktus pótolhatatlanságára. Itt most sem elég, ha valami szép. Történeteket keresünk, folyamatosan változó, megtapasztalható matériát. Olyanokat, mint amilyen maga a fa. Lehetnek ezek invenciók, amelyek összehoznak időst és fiatalt vagy épp nőt és férfit. Találmányok, amelyek rámutatnak a művi környezet és a létrehozói közötti kapocs különös elemeire. Vagy épp olyan alkotások, amelyektől az eddig passzív szemlélő aktív szerepet vállal ember és természet kapcsolatában. A Hello Wood 2013-ban összeköt, szorosabbra fűz és közelebb visz. Méghozzá egy jól ismert helyszínen, mivel idén nyáron újra Kapolcs mellé, Csórompusztára költözünk.
Keressük azokat az innovatív, lelkes és fáradhatatlan hallgatókat, akik a fentiek alapján máris úgy érzik, hogy ezeregy ötletük van, hogyan kerülhetünk közelebb.
Figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait és a Ti észrevételeiteket (mindenki építeni akar) 2013-ban a Hello Wood programját nem szakmák vagy szakterületek szerint tematizáljuk. Ennek megfelelően idén a Wood Workshopokon való részvételre jelentkezhetsz, legyél akár építész, tájépítész, szobrász, festő, tipós, zenész, ninja stb. Jelentkezni a pályázati kiírásnak megfelelően mindenki számára azonos feltételekkel lehet.
HOGYAN JELENTKEZHETSZ? 
A táborba egyetemisták vagy már végzett, de 30 évnél nem idősebb fiatalok jelentkezését várjuk.
 • 1. Jelentkezési űrlap: Kérlek töltsd ki az az alábbi linken elérhető jelentkezési űrlapot
 • 2. Pályázati anyag: Ezután pedig állítsd össze pályázatodat a következők szerint:
I. Motivációs levél: Írd le, hogy miért szeretnél részt venni a Hello Woodon és röviden a gondolataidat az idei témáról “Lépj Közelebb”! (max. 2000 karakter szóközökkel)
II.Portfolió: Maximum egy A3-as oldalra rendezett, az eddigi munkáidat bemutató szakmai tabló. Szeretnénk megismerkedni eddigi munkáiddal. Elsősorban arra vagyunk kíváncsiak, hogy esetleg részt vettél-e már hasonló projektekben, hogy milyen a problémamegoldó készséged, milyen a szokványostól eltérő munkákban vettél részt, és minden másra is, ami hasznára válhat az alkotótábornak.
Fontos:

Kérlek fűzd össze ezt a két fájlt egy pdf fájlba! A fájl neve legyen: vezetéknév_keresztnév_jelentkezés.pdf és küldd el a workshop@hellowood.eu címre legkésőbb 2013. május 25 éjfélig!

Miért kell pályáznotok?

 • Mert összesen 80 férőhely van
 • Hogy a legjobb csapatban alkothassatok egy héten át.
 • Hogy a Workshopvezetők időben megismerhessék munkáitokat.
 • Hogy minden jelentkező számára azonos feltételeket tudjunk biztosítani.
Hogyan áll össze a csapat?
A hello wood idén 8 fa installáció elkészítésére vállalkozik. A csapatokat 1-2 fiatal lendületes építész, designer, képzőművész irányítja vezeti. A csapat vezetésére idén először, akár csak nektek, a workshop vezetőknek is pályázniuk kell. A beérkezett pályamunkákat május 10.-ig bíráljuk el, majd a legjobb nyertes koncepciókat közzétesszük és elküldjük nektek, hogy kiválaszthassátok a számotokra legizgalmasabb projektet. Minden csapatot 8 diák alkot akiket a hazai és külföldi egyetemekről a leadott portfóliók és motivációs levelek alapján választunk ki.
ÉS MIT NYÚJT A HELLO WOOD?
 • A hazai és nemzetközi építészeti és design szcénából válogatott workshopvezetőket és az általuk előkészített koncepciókat, melyek végleges kialakítása már a Te feladatod is!
 • A közös alkotások szerepeltetése a hazai és nemzetközi sajtóanyagokban.
 • A tábor idejére szerszámokat és az egyéb szükséges infrastruktúrát.
 • 2 m3 tetszőlegesen gyalult fa anyagot minden egyes csapatnak az alkotáshoz.
 • Teljes ellátást, ami tartalmazza a szállást valamint a napi háromszori étkezést.
 • Olyan szakmai színvonalat mely egyedülálló módon gazdagítja portfóliódat és különleges szakmai képességeidet.
 • Hamisítatlan wood hangulatot és egy életre szóló közösségi élményt!
MENNYIBE KERÜL? 
 • A Hello Wood részvételi díja 36.000,- HUF (125 EUR).
 • Ez tartalmazza a szállást és a napi 3 étkezést az alkotótábor ideje alatt.
FONTOS TUDNIVALÓK
Jelentkezési határidő: 2013. május 25. éjfél
A Hello Wood időpontja / helyszíne: 2013. 07.15-21. / Csórompuszta
Ha kérdésed van a program menetével formájával kapcsolatban, ne habozz, kérdezz! Ezt szintén a workshop@hellowood.eu címen teheted meg
BŐVEBBEN A HELLO WOOD-RÓL:
Iroda:
1088 Budapest, Lőrinc pap tér 3.
tel.: +36 70 6222 047
fax: +36 1 7860196