palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Holcim Awards építészeti pályázat

holcim pályázatA Holcim Awards olyan innovatív építészeti projekteket és elképzeléseket hivatott támogatni, melyek képesek tágítani a fenntartható építészetről kialakított hagyományos felfogást a környezeti, társadalmi és gazdasági tényezők egyensúlyának megőrzése mellett, valamint követendő példát képviselnek mind az építészet, mind pedig a magas fokú átültethetőség szempontjából.
Megkezdődött a 2 millió USD összdíjazású, 3. Nemzetközi Holcim Awards világverseny. Fenntartható építészet és építkezés, város és tájrendezés valamint infrastruktúra; építőanyag, termék és épülettechnológia kategóriákban várják a pályázatokat. A Holcim Awards a svájci székhelyű Holcim Foundation for Sustainable Construction (Holcim Alapítvány a Fenntartható Építészetért) kezdeményezése.

A 3. Nemzetközi Holcim Awards verseny magába foglal öt regionális megmérettetést 2010/11-ben és a világversenyt 2012-ben. A pontos részvételi feltételek a www.holcimawards.org/guidesoldalon találhatóak.

Letölthető dokumentum

Útmutató lépésről lépésre a 2010/2011. évi Holcim Awards versenyhez

Kategóriák

Holcim Awards (főkategória) és „Next Generation” (hallgató) kategória
A főkategória olyan építészek, tervezők, mérnökök, projektgazdák, építő és kivitelező vállalkozások részére kínál nevezési lehetőséget, akik a kortárs építészet és tervezés terén felelősséggel viseltetnek fenntartható technológiai, környezeti, társadalmi-gazdasági és kulturális célok iránt. A versenyre előrehaladott tervezési szakaszban járó, megvalósítható pályázatokat várnak. Az építőanyagokkal, termékekkel és építészettel kapcsolatos technológiák kategória esetén feltétel, hogy az építkezés vagy a termelés nem kezdődhetett meg 2010. július 1-e előtt.
A „Next Generation” kategóriába ötlet szinten megálmodott projekttervekkel pályázhatnak. A pályázók végzős főiskolai vagy egyetemi hallgatókból kerülhetnek ki.

Megfelelni a fenntartható építészet kritériumainak

A pályázatokat mindkét kategóriában független zsűri bírálja el, a fenntartható építészet 5 kritériumának figyelembevételével. Ezen elvárások közül három megegyezik a kiegyensúlyozott társadalmi, környezeti és gazdasági teljesítmény hármas koncepciójával. A többi kiegészül a környezetbe illeszkedés és esztétikai hatással, az újítással és az átültethetőséggel. További információ a www.holcimawards.org/target oldalon.

Nemzetközileg elismert építészek és akadémikusok a zsűriben
Az öt verseny-régió zsűrijében a fenntartható építészet olyan elismert szaktekintélyei szerepelnek, mint: Angelo Bucci (Brazil), Raymond J. Cole (Canada), Wowo Ding (China), Harry Gugger (Switzerland), Bjarke Ingels (Denmark), Sheila Kennedy (USA), Ashok B. Lall (India), Winy Maas (Netherlands), Jürgen Mayer H. (Germany), Mohsen Mostafavi (USA), Amer Moustafa (UAE), Lucy Musgrave (UK), Olivia la O’Castillo (Philippines), Joe Osae-Addo (Ghana), Michel Rojkind (Brazil), Hashim Sarkis (Lebanon), Bruno Stagno (Costa Rica), Gunawan Tjahjono (Indonesia). A zsűri teljes listája a www.holcimawards.org/jury oldalon tekinhető meg.

Bővebb információ:
Web: http://www.holcim.hu/

Kapcsolat
Márta Irén
Montevideo u. 2/c II. lépcsőház 3. em.
H-1037 Budapest
Magyarország
Telefon   +36 1 398 60 00
Fax   +36 1 398 60 13

Web: http://www.holcimfoundation.org

Email:helpdesk@holcimawards.org