palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hrabal habbal filmes pályázat

Bohumil  Hrabal író születésének  100. évfordulójára a BuSho Filmfesztivál és a budapesti Cseh Centrum nemzetközi rövidfilmpályazatot írt ki. A pályázati felhívást Jiří Menzel, Oscar- díjas cseh rendező, a hrabali világ első számú megfilmesítője április 11-én hirdette ki Budapesten.

Olyan, a felhívásra készült vagy archív filmes alkotásokat várunk, amelyek az író életének és munkásságának motívumait, az életérzést avagy a stílust dolgozzák fel a legeredetibb formában, kategóriáktól függetlenül, tehát fikció, animáció, kísérleti, zenés video és dokumentum kategóriákban.

A nyertes alkotás  1.000,- euro pénzdíjban részesül, a további helyezettek egy-egy hosszú hétvégére,  illetve sörvacsorára készülhetnek Prágába a Czech Tourism iroda jóvoltából, vagy egy hordó Staropramen sör mellett idézhetik majd fel a Moldva-parti város hangulatát. Továbbá cseh, magyar és angol nyelvű Hrabal könyvcsomagok várják  a nyerteseket.

A nevezési határidő 2013. december 31.

A verseny győzteseit a Hrabalhoz kötődő írókból, színészekből s más közéleti személyiségből álló nemzetközi zsüri 2014. március 28-án, Bohumil Hrabal 100. születésnapján hirdeti ki.

A nevezés feltételei:

A részletes szabályzat megtalálható a lebonyolító BuSho Rövidfilm fesztivál honlapján  www.busho.hu, amelyen keresztül majd az alkotásokat be lehet küldeni az online nevezési lap kitöltésével és a filmek feltöltésével!

Bővebb információ:

Gábeli Tamás, busho@busho.hu   +36 1 422 1083

Gál Róbert, galr@czech.cz , +36 1 462 50 66

Forrás: http://budapest.czechcentres.cz