palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Szent-Györgyi Albert Hazahívó Ösztöndíj tapasztalt kutatóknak (Konvergencia program)

A Szent-Györgyi Albert Hazahívó Ösztöndíj tapasztalt kutatóknak pályázat célja kiemelkedő szakmai, tudományos teljesítménnyel, jelentős kutatási projektvezetői tapasztalattal és nemzetközi elismertséggel bíró tapasztalt oktató-kutatók hazatérésének elősegítése, továbbá a hazai felsőoktatásba történőbeilleszkedésük anyagi és szakmai támogatása.
A jelen ösztöndíj felhívás támogatási kerete a támogatásban részesült pályázók létszáma alapján kerül meghatározásra. A kiírás tervezett keretösszege 240 000 000 Ft, ami a támogatottak számától függően változhat.
Jelen pályázati felhívás keretében várhatóan 15 ösztöndíjra pályázó részesülhet támogatásban.
Az ösztöndíj havi összege: 1 000 000 Ft. 
Jelen Ösztöndíjra minden tudományterület képviselői pályázhatnak.
Az elbírálásnál előnyben részesülnek a műszaki és természettudományok, a matematika és az élettudományok területéről érkező pályázatok.
A pályázatot és annak összes mellékletét  magyar nyelven kell benyújtani. A pályázatot az informatikai rendszerben kell feltölteni, annak véglegesítésével a pályázat beadottnak minősül.
A véglegesítésnek 2013. május 31. 18:00 óráig kell megtörténnie, a határidő lejártával a rendszer azt nem engedélyezi.
A pályázat benyújtása az informatikai rendszerben 2013. április 23-tól lehetséges.
Letölthető dokumentum
A pályázattal kapcsolatos kérdéseiket az elektronikus pályázati rendszeren keresztül, illetve a következő e-mail címen tehetik fel: szentgyorgyi424@kih.gov.hu.
A pályázat kitöltésére szolgáló informatikai rendszer elérhetősége: http://www.nemzetikivalosag.hu.