palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Humántapéták – óriásposzter tervezési pályázat

MMA pályázatokA Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti, valamint Film- és Fotóművészeti Tagozata pályázatot hirdet a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete tagjai és a művészeti felsőoktatási intézmények hallgatói és végzett hallgatói számára közösségi, nyilvános tereken elhelyezésre kerülő, sokszorosítható műalkotás tervezésére.

A pályázat tárgya, célja

A pályázatra benyújtott terv legyen a korszellem hordozója, fontos üzenetek médiuma, különlegességekre fókuszáló, megállásra késztető, felismerésekre inspiráló, a képző-, az ipar-, és a fotóművészet eszközeivel létrehozott (festmény, rajz, fotó, kárpit, mozaik, üvegablak stb.) munka.
Olyan emberi értékeket tiszteletben tartó, vitális, etikus műveket vár az akadémia, amelyek a tudatos élet, az ittlét egyszeriségének felelősségéből adódó, a gondolat, a humor, a szeretet eszközével, a pillanatnyi léthelyzeten felülemelkedve a saját és nemzeti önbecsülésünket szolgálják.

A pályázatokat digitális adathordozón, minimum 300 dpi felbontásban kérjük benyújtani. A pályázat melléklete a műleírás, amelyben minden olyan információ feltüntetésre kerülhet, amelyet a megértés szempontjából fontosnak ítél az alkotó.

Pályázók köre

  • művészeti felsőoktatási intézmények hallgatói és végzett hallgatók

Egy pályázó legfeljebb három pályamunkát küldhet be. Kollektív alkotás esetén is minden egyes mű egy pályázatnak minősül.

A pályázat kizárólag postai úton nyújtható be, az alábbi címre:
Magyar Művészeti Akadémia Titkársága 
1368 Budapest, Pf. 242
A borítékon fel kell tüntetni: „HUMÁNTAPÉTÁK pályázat 2014″

A pályaművek díjazása

A szakmai zsűri a beérkezett alkotásokból 10 pályaművet díjaz.

A nyertes alkotók egyenként bruttó 300.000 Ft díjban részesülnek.
A díjazásban részesített, valamint a zsűri által valamennyi arra érdemesnek talált pályázati alkotást a pályázat kiírója közzéteszi a Magyar Művészeti Akadémia honlapján (www.mma.hu), továbbá azokat díjmentesen látogatható poszterkiállítás keretében mutatja be a 2014. év folyamán.
A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti, valamint Film- és Fotóművészeti Tagozata által kiírt pályázat díjainak kedvezményezettjei a pályázaton részt vevő magánszemélyek, a szerzői jog kizárólagos tulajdonosai.

 

A pályázatok postai feladásának meghosszabbított beadási határideje2014. március 31.

Letölthető dokumentumok

A pályázattal kapcsolatos kérdéseivel a művészeti tagozatok titkáraihoz fordulhat a tagozatok@mma.hu elektronikus levelezési címen.

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

palyazatok.org will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.