palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Humántapéták – óriásposzter tervezési pályázat

MMA pályázatokA Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti, valamint Film- és Fotóművészeti Tagozata pályázatot hirdet a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete tagjai és a művészeti felsőoktatási intézmények hallgatói és végzett hallgatói számára közösségi, nyilvános tereken elhelyezésre kerülő, sokszorosítható műalkotás tervezésére.

A pályázat tárgya, célja

A pályázatra benyújtott terv legyen a korszellem hordozója, fontos üzenetek médiuma, különlegességekre fókuszáló, megállásra késztető, felismerésekre inspiráló, a képző-, az ipar-, és a fotóművészet eszközeivel létrehozott (festmény, rajz, fotó, kárpit, mozaik, üvegablak stb.) munka.
Olyan emberi értékeket tiszteletben tartó, vitális, etikus műveket vár az akadémia, amelyek a tudatos élet, az ittlét egyszeriségének felelősségéből adódó, a gondolat, a humor, a szeretet eszközével, a pillanatnyi léthelyzeten felülemelkedve a saját és nemzeti önbecsülésünket szolgálják.

A pályázatokat digitális adathordozón, minimum 300 dpi felbontásban kérjük benyújtani. A pályázat melléklete a műleírás, amelyben minden olyan információ feltüntetésre kerülhet, amelyet a megértés szempontjából fontosnak ítél az alkotó.

Pályázók köre

  • művészeti felsőoktatási intézmények hallgatói és végzett hallgatók

Egy pályázó legfeljebb három pályamunkát küldhet be. Kollektív alkotás esetén is minden egyes mű egy pályázatnak minősül.

A pályázat kizárólag postai úton nyújtható be, az alábbi címre:
Magyar Művészeti Akadémia Titkársága 
1368 Budapest, Pf. 242
A borítékon fel kell tüntetni: „HUMÁNTAPÉTÁK pályázat 2014″

A pályaművek díjazása

A szakmai zsűri a beérkezett alkotásokból 10 pályaművet díjaz.

A nyertes alkotók egyenként bruttó 300.000 Ft díjban részesülnek.
A díjazásban részesített, valamint a zsűri által valamennyi arra érdemesnek talált pályázati alkotást a pályázat kiírója közzéteszi a Magyar Művészeti Akadémia honlapján (www.mma.hu), továbbá azokat díjmentesen látogatható poszterkiállítás keretében mutatja be a 2014. év folyamán.
A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti, valamint Film- és Fotóművészeti Tagozata által kiírt pályázat díjainak kedvezményezettjei a pályázaton részt vevő magánszemélyek, a szerzői jog kizárólagos tulajdonosai.

 

A pályázatok postai feladásának meghosszabbított beadási határideje2014. március 31.

Letölthető dokumentumok

A pályázattal kapcsolatos kérdéseivel a művészeti tagozatok titkáraihoz fordulhat a tagozatok@mma.hu elektronikus levelezési címen.