palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

HungaroConnections 2010/I

pankkk palyazatA program célja: Az Előadóművészi Jogvédő Iroda és a PANKKK folyamatos együttműködésének eredményeként immár kilencedik alkalommal írjuk ki a HungaroConnections pályázatot. Ennek elsődleges célja, hogy a hazai és külföldi zenekarok közös koncertjeinek támogatásával elősegítse a határok közötti átjárást, egymás zenei színterének megismerését.


A program eddigi működése során nagy örömmel nyugtáztuk, hogy ez a pályázati forma rengeteg zenekarnak adott lökést a külföldi koncertezési lehetőségek és partnerzenekarok felkutatásához. A HungaroConnections elsősorban azokat a zenekarokat célozza (kisebbeket és nagyobbakat egyaránt), amelyek életképesek, hisznek magukban és vállalják a külföldi koncertezéssel járó kihívásokat. A támogatásokkal elsősorban az útiköltségekhez próbálunk hozzájárulni és nem célunk a koncertek költségeinek teljes finanszírozása.

A támogatás összege és feltételei:

 • Egy zenekar bruttó 120 ezer Ft támogatási összegre pályázhat (az általa kiválasztott külföldi partnerzenekarral együtt).
 • A pályázó hazai zenekar és külföldi partnere 2 közös koncertet játszik: egyet itthon, egyet a külföldi partnerzenekar hazájában.
 • A pályázó zenekar partnere a két rendezvény során azonos, tehát mindkét esetben fel kell lépni mindkét zenekarnak (ugyanakkor mindkét rendezvény esetén megengedett, hogy a két zenekaron kívül továbbiak is fellépjenek).

Támogatott időszak: 2010. március 12. – 2010. szeptember 3.

Jelentkezési határidő: 2010. március 8. (postára adási határidő).

A pályázatok kötelező tartalma:

Egy pályázat csak abban az esetben érvényes, ha a postai úton beküldött dokumentumok mellett az online regisztráció és a hangzóanyag feltöltése is megtörtént!!!

A PANKKK Programiroda postacímére a következő dokumentumokat kell beküldeni:

 • szabályosan kitöltött pályázati lap (letölthető a www.pankkk.hu és a www.dalok.hu honlapokról);
 • a külföldi zenekar szándéknyilatkozata a koncerteken való részvételről (formanyomtatványa letölthető a www.pankkk.hu honlap letöltések menüpontjából, és a www.dalok.hu honlapokról).

Letölthető dokumentumok:

pályázati lap
szándéknyilatkozat

Indokolt esetben szkennelt vagy faxon átküldött szándéknyilatkozatokat is el tudunk fogadni; ezeket minden esetben kinyomtatott formátumban kell mellékelni a pályázati anyaghoz.

Postacímünk: PANKKK Programiroda, 1364 Budapest, Pf. 40.

Online regisztráció:

 • A pályázó hazai zenekar hangzóanyagának, fényképének és rövid biográfiájának feltöltése a Dalok.hu honlap Zenészeknek/HungaroConnections menüpontjában található online pályázati lapra.
 • Az online regisztrációkat a Dalok.hu munkatársai hagyják jóvá, a zenekari profilok csak ezt követően jelennek meg a felületen.
 • A regisztrációs honlap címe: www.dalok.hu

Elbírálás és a nyertesek kiértesítése:
A pályázatokat az Előadóművészi Jogvédő Iroda, a Dalok.hu és a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) által felkért szakmai kuratórium bírálja el. Összesen 25 csere, tehát 50 koncert támogatható.

A kiválasztás szempontjai:

 • a jelentkező szakmai háttere;
 • a feltöltött hangzóanyagok minősége;
 • a pályázatban érintett koncertek és helyszínek nagyságrendi és minőségi besorolása, várható sajtónyilvánossága;
 • a széles műfaji reprezentáció.

A pályázókat a beadási határidőt követő egy héten belül e-mailben értesítjük ki az eredményekről.

Elszámolás és a támogatási összeg folyósítása: 2010. április 1-től folyamatosan
A támogatott zenekarok a két koncertet kizárólag egyben számolhatják el.

A nyomtatott szakmai beszámoló kötelezően tartalmazza:

 • a két koncert nézőszámát és rövid beszámolókat, a koncerteken készített néhány fényképet, valamint a promóciós anyagok (szórólapok, plakátok, jegyek, egyéb hirdetések) mintáit;
 • a támogatási összeghez kötődő költségek tételes felsorolását (pl. benzin, buszbérlet, szállás, tiszteletdíj). Számlamásolatok becsatolására nincs szükség.

Az EJI, a Dalok.hu, és a PANKKK hivatalos logóinak a promóciós anyagokon kötelezően szerepelniük kell. Ezek hiányában a szakmai beszámolókat nem tudjuk elfogadni.

A logók letölthetőek a www.pankkk.hu honlap letöltések menüpontjából.

A támogatási összegek kifizetése:

 • a szakmai beszámolót személyesen vagy vidéki pályázók esetén postai úton kell eljuttatni a PANKKK Programirodába (1111 Bp., Budafoki út 15.)
 • a PANKKK Programiroda munkatársa által kiállított szakmai igazolást a pályázó juttatja el az Előadóművészi Jogvédő Irodába, ahol a Jogdíjalap munkatársai az összeget átutalással fizetik a pályázó által megadott lakossági bankszámlaszámra.

A nyertes pályázóknak automatikusan jár a Dalok.hu szerződése, amely alapján a hazai és külföldi zenekarok felvételei felkerülhetnek a Dalok.hu online zeneáruház választékába. A nyertes pályázókkal a Dalok.hu munkatársai személyesen is felveszik a kapcsolatot. A zeneáruházról bővebb információk a www.dalok.hu honlapon találhatóak.

További információk:
Nagy Illés (pályázati koordinátor, PANKKK): illes.nagy@pankkk.hu, 0630 3985519 (hétköznap 10 és 18 óra között)

Forrás: PANKKK