palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Urbitális2010-LÉGY RÉSZE TE IS!-határidő módosítás

urbitalis-palyazatUrbitális2010: Módosult a határidő: március 8-ig lehet pályázni a tavasz legjobb nyitóbulijára. Március 8-ig lehet pályázni az év nyitóbulijára, valamint a zsűri tagjainak kilétére is fény derül.


Budapest, 2010. Február 19. – A nagy érdeklődésre való tekintettel, valamint a civil szervezetek kérésére módosult az Urbitális2010 pályázati határideje. Az új határidő március 8., amellyel minél több civil szervezet, mozgalom és ad hoc szerveződés számára szeretnénk biztosítani a jelentkezés lehetőségét. A pályázatot elbíráló zsűritagok Budapest civil szférájának jeles képviselői közül kerülnek ki.

Két héttel kitolódott az Urbitális2010 rendezvénysorozat pályázati határideje, így 2010. március 8-ig jelentkezhet bármilyen városi civil szervezet, vagy ad hoc szerveződés, amelynek van már tervezett vagy tervezés alatt álló programja, ami május 1. és 31. között valósul meg Budapesten. A pályázati űrlapot a www.urbitalis.hu oldalról lehet letölteni, és pályázni is elektronikus úton lehet.

A pályázatokat idén egy 8 fős, civilekből álló bizottság értékeli, akik a budapesti élet különböző területein mutatták meg, hogy mi mindent lehet tenni a város szépségeinek bemutatásáért. Frazon Zsófia, a Néprajzi Múzeum munkatársa, N. Kósa Judit, a Budapest folyóirat „újraalapítója”, Dénes Balázs, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elnöke, Esterházy Marcell képzőművész, Melis András, a Szeretem Budapestet Mozgalom egyik alapítója, Mozsolits „Buppa” Róbert, az Elit Express kerékpáros futárszolgálat vezetője, Nemes Attila, a Kitchen Budapest, ismertebb nevén KiBu kommunikációs és stratégiai vezetője, valamint Setét Jenő, a Roma Polgárjogi Alapítvány munkatársa a zsűri tagjai.

Az Urbitális Majális programsorozatot 2008 óta rendezi meg a Studio Metropolitana. A NagyvárosFesztivál mára Budapest tavaszi „nyitóbulijává” nőtte ki magát. A tavalyi Urbitális közel 100 programból állt össze, melyre több mint 50 ezer látogató volt kíváncsi. A programok között szerepelt gerillakertészkedés, alternatív városi és dunai túra, vízi „critical mass” és számos színes közösségi program.

A megvalósult programok közül – az online szavazatok és a zsűri ajánlása alapján – a legjobbnak választott pályamű félmilliós fődíjban részesül.

A pályázat beadásának határideje: 2010. március 8.

Pályázatról bővebben: http://palyazatok.org/urbitalis-2010-i-%E2%99%A5-budapest-palyazat/

Sajtókapcsolat, további információ:

www.urbitalis.hu

Andor Márió – Studio Metropolitana
E-mail: andor@studmet.hu
Mobil: + 36 209 357 190

Mártonfi Milán – MOA Communications
E-mail: milan.martonfi@moacom.hu
Mobil: + 36 202 139 296

Pályázatok
Rózsavölgyi Barbara, György Eszter – Katlan Csoport
E-mail: palyazat@urbitalis.hu
Mobil: +36 205 197 751