palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

HURO/1001-Magyarország-Románia 4. pályázati felhívás

Magyarország_Románia pályázatHURO/1001-Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 4. pályázati felhívás. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a romániai Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium pályázatot hirdet (2010.december 10.) a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében.

Felhívás érvényessége: 2010 december 10. – 2011 március 01.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a romániai Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium pályázatot hirdet (2010.december 10.) a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében.

Milyen tevékenységekre kapható támogatás?
A támogatott tevékenységek köre igen széles. A határon átnyúló közlekedés fejlesztését célzó tervek elkészítése és a hírközlés fejlesztése mellett lehetőség van természetvédelmi, valamint az üzleti együttműködést elősegítő projektekkel is pályázni. Támogathatóak a közös kutatások és a K+F tevékenységekben érintett szektorok közötti együttműködések, akárcsak az oktatási, munkaerő-piaci és egészségügyi/veszélyelhárításban részt vevő intézmények közötti kooperáció felélénkítése.

Kik pályázhatnak?

A jogosult pályázók köre ezúttal is azokat a közcélú tevékenységet folytató non-profit szervezeteket öleli fel (állami intézmények, helyi közigazgatási szervezetek, civil szervezetek, kereskedelmi kamarák), akik a határtérségben tevékenykednek (magyar részről: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád, román oldalról pedig: Szatmár (Satu Mare), Bihar (Bihor), Arad és Temes (Timiş) megyék) és a határ túloldalán levő szervezetekkel együtt egy közös, határon átnyúló jelentőségű projektet kívánnak megvalósítani.

A projektpartnerek között legalább egy magyarországi és egy romániai partnernek kell lennie a jogosult támogatási területről.

Mennyi támogatás áll rendelkezésre?
A pályázati felhívás keretében 20 724 106 euró vissza nem térítendő közösségi forrás áll rendelkezésre. A projektek az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA), a Magyar Köztársaság és Románia társfinanszírozásával valósulhatnak meg.

Hasznos tudnivalók:
A pályázati felhívás ismertetése céljából a Közös Technikai Titkárság és a romániai Info Pont 2011 januárjában információs napokat szervez a magyar-román határtérségben. Az eseményekkel kapcsolatos részletek a későbbiekben lesznek elérhetőek honlapunkon.

Hogyan lehet jelentkezni?
Az angol nyelvű pályázatokat a program Közös Technikai Titkárságához kell benyújtani, kizárólag postai úton vagy futárszolgálattal (VÁTI Nonprofit Kft., 1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32). A benyújtás határideje 2011. március 1. A határidőn túl beérkezett pályázatokat érvénytelennek tekintjük.

A felhíváshoz kapcsolódó pályázati dokumentáció, a pályázatok beadásával kapcsolatos tudnivalók és további, részletes információk az alábbiakban találhatók:

Letölthető dokumentumok

Bővebben: http://www.huro-cbc.eu/hu/