palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

I. SU pályázat

Idén először rendezzük meg a Singularity University (SU) regionális pályázatát. A Singularity University-t (SU) 2009-ben alapította a NASA és a Google. Missziója olyan vállalatok spin off-jának támogatása, amelyek készek a világ problémáinak megoldására, a technológiai innovációk révén.

A nyertes 30 ezer dollár értékű ösztöndíjat kap és részt vehet egy 10 hetes nyári képzésen, a NASA Kutató Központban. Ez lesz az első megmérettetés Közép és Dél-Kelet Európában!

Határidő:2012. márc. 31-ig, a döntő május 4-én lesz! Jelentkezz már most!

2012-ES DÍJAINK: A 2012-es startup verseny várhatóan számos értékes díjjal szolgál. Főleg olyan díjak lesznek, amelyek a startup-od fejlődését és tőkéhez jutását segíthetik. A felajánlásokat most gyűjtjük be, amit már biztosan látunk, ezek a díjak:

A Singularity University ösztöndíjas versenyének nyertese megnyer egy 30 ezer dolláros értékű ösztöndíjat az egyetemre. Ez az amerikai Szilícium Völgyben található!

A többi díjHAMAROSAN JÖN!

Mi a Singularity University?

Singularity University (SU) 2007-ben a Szilícium völgy központi részén, a NASA központ mellett alapított egyetem. Az egyetem célja, a globális gazdasági fejlődés előmozdítása és a kisvállalkozások (startupok) nemzetközi gazdasági vérkeringésbe való hatékony bekapcsolása. Az egyetemet a Google, a NASA és a Cisco mellett számos neves cég alapította és finanszírozza. Ezért a köznyelvben a „Google“ egyetemének is nevezik, olyan helynek, ahol a Szilícium völgy feltörekvő és fiatal vállalkozói, üzletemberek képezhetik magukat féléves, fizetős kurzusokon. Az egyetem diákjai között több multimilliárdos startup vállalkozó is megfordult.

A Global Impact Verseny Célja

A Szilícium Völgy igazi „think tank“-je az egyetem, amely a célja, hogy Amerikán kívül is megjelenjen. Ennek részeként a Startup Underground 2012. március 8-i konferenciájának délutáni szekciójában tartja „Global Impact“ elnevezésű ösztöndíjas versenyét.

A helyi verseny célja, hogy kelet-közép európa fiatal ötletemberei (egyetemisták, startupok vezetői) kitalálják, hogy „Mivel változtatnák meg 10 millió ember életét?“. A versenyre várjuk a Kelet Közép Európa országaiból érkező pályázók jelentkezését: akár Csehországból, Lengyelországból, Romániából, Szlovákiából vagy Bulgáriából.

A Kelet Közép Európai Pályázat Célja

A pályázatokat a SUU.hu website-on várják a magyar szervezők akár több nyelvű pályázóktól. A legjobb pályázatok bemutatkoznak a SUU délutáni szekciójából, ami után a Singularity University helyszínre utazó vezetői döntenek a legjobb pályázatról. A nyertes ötletgazda megkap egy féléves és 30 ezer dollár összértékű ösztöndíjat, amely révén elvégezhet az amerikai egyetemen egy kurzust és az ottani résztvevőkkel a projektjére akár egy induló startupot is indíthat – az egyetem és az ottani befektetők segítségével.

 Bővebben: SUU.hu