palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

IDEA CHALLENGE – az EIT ICT Labs páneurópai versenye új vállalkozások létrehozásának ösztönzésére

Európa-szerte 24 startup számára nyílik lehetőség arra, hogy részévé váljon az EIT ICT Labs páneurópai közösségének, és felfuttassa vállalkozását. Az Idea Challenge meghirdetésével az EIT ICT Labs célja a fiatal vállalkozói tehetségek támogatása, valamint az információs és kommunikációs technológiák (ICT) területén zajló innováció előmozdítása a gazdasági növekedés érdekében.

 

Az EIT ICT Labs pályázatot hirdet vállalkozás indítását tervező fiatal innovátorok és a vállalkozás indításának korai szakaszában járó startupok számára, melyben előremutató, áttörő ötletek benyújtását várja. A verseny győztesei a legfeljebb 40.000 eurós díjazáson túl, hat hónapig használhatják az EIT ICT Labs egyik csomópontjának irodáit, a szervezet üzletfejlesztéssel foglalkozó szakemberei (Business Development Accelerator) pedig mentorként segítik az ötletük megvalósítását. Mindezen felül a nyerteseknek lehetősége van arra, hogycsatlakozzanak az EIT ICT Labs egyedülálló európai innovációs közösségéhez, amelynek révén nemzetközi befektetők és nagyvállalatok is megismerhetik az innovációkat.

8 téma, 8 város, 1 kihívás

Az „Idea Challenge” eseményei nyolc olyan európai városban kerülnek megrendezésre, ahol az EIT ICT Labs központjai találhatóak. Ezek a városok: London, Eindhoven, Rennes, Trento, Berlin, München, Helsinki és Stockholm. A szervezők az egyes városokhoz rendelik hozzá a különböző pályázati területeket, melyek az információs és kommunikációs technológia nyolc legfontosabb területét ölelik fel: egészség és életminőség, a jövő digitális városai, kiber-fizikai rendszerek, számítási felhő, magánszféra és adatvédelem a kiber-fizikai rendszerekben, internetes technológiák, városi élet és mobilitás vagy okos energetikai rendszerek. Minden kategóriában elvárás a forradalmi innovációs ötlet.

Infokommunikáció nélkül nincs gazdasági növekedés

Az innováció az egyik fő mozgatórugója annak, hogy Európa pozíciója megerősödjön az információs és kommunikációs technológiák területén. Ez a verseny lehetővé teszi az EIT ICT Labs számára, hogy hozzájáruljon az Európai Bizottság Horizon 2020 elnevezésű kiemelt kezdeményezéséhez, melynek célja Európa globálisversenyképességének elősegítése.

Startup cégek támogatása

Az Idea Challenge egy az EIT ICT Labs azon kezdeményezései közül, amelyek a vállalkozói kedv fokozását és a jövőbeli sikeres startup cégek segítését célozzák.
„A nagyszerű vállalkozók által előterjesztett különleges ötletek azok, melyek előremozdítják a gazdasági növekedést és javítják az életminőséget” – nyilatkozta Willem Jonker, az EIT ICT Labs vezérigazgatója. „Ez az oka annak is, hogy ilyensokat teszünk azért, hogy ezeket az ötleteket és vállalkozókat hozzákapcsoljuk azökoszisztémánkhoz. Ebből a kapcsolatból nem csak a mi közösségünknek származik előnye, hiszen a páneurópai üzletfejlesztési (Business Development Accelerator) programunkon keresztül mi is sokat nyújtunk az európai startup cégek, valamint a globális növekedési ambícióival rendelkező kis- és középvállalkozások számára”.

Várjuk a pályázatokat!

Pályázni Európa bármely országából lehet a verseny honlapján keresztül. Március 11-től április 20-ig az egészség és életminőség, a jövő digitális városai, a kiber-fizikai rendszerek, és a számítási felhő témakörökben várjuk a jelentkezéseket, a magánszféra és adatvédelem a kiber-fizikai rendszerekben, az internetes technológiák, a város élet és a mobilitás vagy okos energetikai rendszerek témakörben pedig szeptember 1-től szeptember 30-ig lehet benyújtani a pályázatokat. Az ötletek tervezési és megvalósítási jogai a fejlesztőknél maradnak, s így ők dönthetik el, hogy mit akarnak tenni elképzeléseik megvalósulása érdekében.

Jelentkezési határidő: 2014 április 20. 

Díjazás

  • 1. díj: 40 000 euró
  • 2. díj: 25 000 euró
  • 3. díj: 15 000 euró

Eljött a cselekvés ideje! Információ és jelentkezés itt: www.ideachallenge.eitictlabs.eu