palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

IFJ-GY-10-MH pályázat táboroztatásra

esza-pályázatokA Gyermek és Ifjúsági Alapprogram meghívásos pályázatot hirdet „Az árvízkárosult gyermekek nyári tábora” megrendezésének támogatására (IFJ-GY-10-MH). A pályázat célja: Az árvízkárosult gyermekek nyári tábora a magyarországi árvíz által sújtott térségek településeiről, a szociálisan hátrányos helyzetű, kevesebb eséllyel rendelkező gyermekek részére biztosít 8 napos (7 éjszakás) – a táborhelyre történő megérkezéstől annak elhagyásáig – térítésmentes táboroztatást.

Az árvízkárosult gyermekek nyári tábora célkitűzései:

  • tartalmas szórakozási, kikapcsolódási lehetőség biztosítása, modellnyújtás a szabadidő hasznos és kulturált, a személyiséget fejlesztő eltöltéséhez,
  • az átélt természeti csapás és annak negatív hatásait feldolgozni, a továbblépést segítő, a szolidaritást erősítő tevékenységgel csökkenteni az átélt negatív tapasztalok hatásait,
  • a táborozók tárgyi és gyakorlati ismereteinek fejlesztése, tapasztalati alapú, játékos ismeretszerzés az egészséges életmód vonatkozásában,
  • a sport általi nevelés és a kreativitást serkentő alkotó tevékenységek segítségével mintát adni az egészséges feszültségelvezetési alternatívákra,
  • a közösségi élmények, valamint a különböző vetélkedők, versenyek segítségével a közösségbe való beilleszkedés alapjául szolgáló társas készségek fejlesztése, a csoportnormák és csoportidentitás kialakulásának elősegítése, az együttműködési készségek serkentése.

Beadható pályázatok száma: Jelen pályázati felhívásra egy pályázó kategóriánként csak egy pályázatot nyújthat be.

A pályázatok benyújtásának határideje
mindhárom kategória esetében: 2010. augusztus 30. 24:00 óra

A pályázás részletes feltételeit, így a támogatható szervezetek körét, a támogatás formáját és mértékét, a támogatható költségek körét, a pályázat benyújtásával kapcsolatos információkat a pályázati felhívás és a pályázati útmutató tartalmazza.

Letölthető dokumentumok

Pályázati felhívás
Pályázati útmutató
Felhasználási ütemterv

A pályázatot mindhárom kategória esetében elektronikus úton a Pályázatkezelő internetes pályázatkezelő rendszerén keresztül, a regisztrációs eljárást követően kell benyújtani.

További információk az internetes pályázáshoz>>

További információk:

A pályázati felhívás és a pályázati útmutató elektronikus úton letölthető a www.nefmi.gov.hu, www.mobilitas.hu és www.esza.hu honlapokról.

A pályázattal kapcsolatban további információkat az (1)273-4250 telefonszámon, valamint a hazaitamogatas@esza.hu e-mail címen is kaphatnak.

Forrás: ESZA