palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

iGen pályakezdő innovációs program

A Kreater Társadalmi Innovációs Ügynökség startup gyakornoki programot hirdet 18-30 éves fiatalok számára. Az iGen startup gyakornoki program egy hibrid program: 3 hónapon át képzést nyújt és gyakornoki lehetőséget biztosít, a harmadik hónapot követően pedig az üzlettársakat és társadalmi innovációs projektet találó pályakezdők résztulajdonosként dolgozhatnak egy induló vállalkozásban (startup). A pályakezdő startupok elindulását mentorként a Kreater, valamint partnereinek szakértői támogatják.


Jelentkezz, dolgozz velünk és a többi gyakornokkal 3 hónapon át! Kerülj képbe és találd meg a projektedet, majd résztulajdonosként, felelős döntéshozóként vágj bele egy innovatív vállalkozásba!

Kik pályázhatnak?

Minden 18-30 éves pályázhat, de a pályázat elsősorban utolsó éves egyetemistáknak, főiskolásoknak és szabad kapacitással bíró pályakezdőknek és pálya-újrakezdőknek szól, akik saját ötleteikből szeretnének megélni, és azok megvalósításáért készek fejlődni és dolgozni. Nincsenek preferált területek, a program a biokémiától a belsőépítészeten át a szociális munkás képzettségig és érdeklődésig mindenre nyitott – az innováció, a kielégítetlen igényekre való reflexió minden területet érint.

Mi az együttműködés menete?

Az iGen-résztvevői az együttműködés első 3 hónapjában a Kreater belső képzésein vesznek részt, ismerkednek egymással és az aktuálisan futó projektekben való aktív munkával részt vesznek a Kreater munkájában (ötletfejlesztés, üzleti tervezés, rendezvényszervezés, kutatás, kommunikáció, projektmenedzsment).  Az első három hónap a fejlődés mellett az ismerkedésről szól: a Kreater megismeri a résztevők képességeit, munkáját és személyiségét, a résztvevők megismerik a Kreatert és egymást, ideális esetben ötletet, projektet és leendő üzlettársakat keresnek a 4. hónaptól induló vállalkozásukhoz.
 
A résztvevők felé az első három hónapban a minimum elvárás heti 10-15 óra munka, amelyet a Kreater projektjeiben, előre egyeztetett feladatok elvégzésére fordítanak. A munka jelentős része otthonról végezhető. Ezen felül elvárás a heti 3 órát kitevő képzéseken való személyes részvétel.
 
A képzések a résztvevőket segítik abban, hogy a jövőben társadalmi innovációkat valósítsanak meg és/vagy sikeres startupokat indítsanak. A tematika a társadalmi innovációk és a startupok szempontjából fontos témákat érinti, szakértő előadók és gyakorlati innovátorok bevonásával: pl. start-up; innováció; társadalmi innováció; intézményrendszer: akcelerátor, inkubátor, angyal, VC; üzleti terv; ideológia; előzmények, kapaszkodók: piackutatás, desk research, best practice, interakciós modell, partnerek; szponzoráció, támogatás, együttműködés; vállalati büdzsék: PR, marketing, kommunikáció, CSR; webdesign, programozás és grafika; igényfelmérés és monitoring (kutatási alapok); social media: oldal, csoport, app; szabadalom, oltalom, „levédés”; coaching; jogi alapok vállalkozás indításához;…

A 3. hónap végén a preferenciák figyelembe vételével projektcsapatok alakulnak. A csapattagok a Kreater és partnerei támogatásával ettől kezdve egy-egy ötlet megvalósításán dolgoznak. A projektötletek lehetnek a csapat tagjainak saját ötletei, származhatnak külső ötletgazdától, és a csapatok a Kreater ötlettárából is választhatnak maguknak projektet.

A projektcsapatok a 4. hónaptól kezdve szerződéses keretek között egy-egy virtuális vállalkozást alkotnak, amelyben a tagok – többek között a résztvevők számának és az ötlet forrásának függvényében – 5-20 százalékos tulajdonrésszel rendelkeznek. Az előre, közösen lefektetett menetrend és kritériumok alapján a vállalkozás egy ponton akár valódi céggé is alakulhat.

Mitől függ az iGen-résztvevők tulajdonrésze?

A tulajdonrészek alakulását elsősorban 3 tényező határozza meg:

  • a csapattagok száma
  • az, hogy az ötlet külső ötletgazdától, a Kreater ötlettárából származik-e vagy valamelyik csapattag saját ötlete
  • a projekt költségigénye (és a költségek fedezésének módja)

A Kreater ötlettárából (vagy külső ötletgazdától) származó projektkezdemények esetében a megszerezhető tulajdonrész 5-20 százalék, saját ötlet alapján indított projekt esetében azonban természetesen ennél több is lehet. Az együttműködés projektre szabott feltételeit – így a tulajdonrészeket is – a projektterv és a csapat ismeretében, a 3. hónapot követően, közösen dolgozzuk ki.  

Miért jó ez a résztvevőknek?

A Kreater az iGen-nel az innovatív generációt célozza: azokra a 18-30 évesekre koncentrálunk, akik aktívan keresik saját helyüket az életben, tanulmányaik során és a munka világában szellemi kihívásokat és fejlődési lehetőséget keresnek, és másra sem vágynak, mint hogy komolyan vegyék őket. A Kreater az iGen Pályakezdő Innovációs Programmal ezt a három vállalást teszi a pályázók felé:

  • komolyan veszi őket,
  • szellemi kihívást biztosít és
  • fejlődési lehetőséget kínál.

Három hónapon át tartó, aktív fejlődést követően kipróbálhatod magad élesben, és rajtad múlik, hogy sikeres vállalkozás részese leszel-e!   

Miért jó ez a Kreaternek?

A Kreater ötlettárában és a fejekben rengeteg jó és könnyen megvalósítható ötlet vár lelkes és elkötelezett csapatokra. A Kreater három éve gyűjti a társadalmi innovációs ötleteket, és megvalósításukhoz civil és üzleti partnereket keres. Most egy új irányba is elindulunk: az innovatív generáció lelkes, tehetséges és elkötelezett tagjaival együttműködve belevágunk a megvalósításukba – fejlődési, tapasztalatszerzési, éles kipróbálási lehetőséget biztosítva számukra.

Jelentkezés

Jelentkezni egy online jelentkezési lap kitöltésével és egy – bármilyen formátumú – önéletrajz elküldésével lehet.

A jelentkezések elbírálása folyamatos, az iGen-programok 3 havonta indulnak, az első március elején. Az első iGen-programra való jelentkezés határideje 2013. február 11. Ezt követően folyamatosan várjuk a jelentkezéseket, az elbírálásra minden hónap harmadik péntekén kerül sor.

A Kreater a jelentkezéseket két körben bírálja el. A beküldött önéletrajzok és motivációs levelek elbírálását követően a Kreater a pályázókat e-mailben értesíti. A második forduló egy kb. 15 perces személyes beszélgetés. A második forduló eredményéről a Kreater azonnal visszajelzést ad a jelentkezőknek. A programban való részvétel ingyenes, a résztvevőkkel a Kreater együttműködési és titoktartási szerződést köt.

Gyakornoki program, képzés és inkubáció egyben. Érdekel? iGen!

Jelentkezés: itt.

Kapcsolat: igen@kreater.hu

Forrás: http://kreater.hu/igen/