palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Migránsok Európában multimédia pályázat

Az Európai Bizottság Belügyi Főigazgatósága multimédia-pályázatot hirdet „Migránsok Európában” témában. A pályázatra művészeti, újságírói, audiovizuális és kommunikációs képzést nyújtó iskolák 18. életévüket betöltött diákjai nyújthatják be alkotásaikat az Európai Unió tagállamaiból és Horvátországból. A pályamunkáknak az Európán kívülről érkezett migránsok európai társadalmakban betöltött szerepét kell bemutatniuk.

A pályázatra az alábbi három kategóriában elkészített alkotásokkal lehet benevezni:

  • Poszterek
  • Fényképek
  • Videók

Hogyan vehetek részt?

Iskoládnak regisztrálnia kell a honlapunkon keresztül. Miután a regisztráció érvényességét az egyes országok koordinátorai ellenőrzik, az iskola kap egy bejelentkezési jelszót. Ezt követően az iskola küldheti be diákjainak tetszés szerinti számú egyéni vagy kollektív alkotását egy vagy több kategóriában.

A pályamunkák benyújtási határidejének letelte után az alkotásokat először az egyes országokban értékelik a nemzeti zsűrik. Minden nemzeti zsűri kiválasztja az adott országban a 10 legjobb alkotást.

Ezt követően egy európai zsűri választja ki a nemzeti döntősök közül a 30 európai döntőst, illetve végül a 3 kategória legjobb alkotásait. A 30 döntős pályamunka a honlapon is elérhető lesz, ezekre szavazhat majd a közönség, így kerül ki közülük a közönségdíjas alkotás.

A négy nyertes iskola – a kategóriagyőztes és a közönségdíjas pályamunkák alkotóinak intézményei – mindegyike 10 ezer eurós díjazásban részesül.

A harminc döntős pályamunkát benyújtó iskolákból három-három képviselő kap meghívást Brüsszelbe két napra a díjkiosztó ünnepségre. Az utazási és szállásköltségeket az Európai Bizottság fedezi.

A pályázat témája

Az Európai Bizottság Belügyi Főigazgatósága pályázatot hirdet „Migránsok Európában” címmel az alábbi kategóriákban:

  • Poszter
  • Fénykép
  • Videó

A műveknek a „bevándorlás az Európai Unióban” témát kell illusztrálniuk.

A pályázatot Magyarországon az Európai Bizottság Képviselete koordinálja, együttműködésben a logisztikai kérdésekért felelős alábbi szervezővel:

 „ÚTON” Ifjúsági-Kulturális Egyesület

(Netta Rozsi)
Rákóczi u. 62/A fsz/1
4024 Debrecen
HUNGARY
Tel: 52 311-693
Fax: 52 311-693
E-mail : magyarorszag@migrantsineurope.eu

Ki jelentkezhet a pályázatra?

A pályázat az Európai Unió valamely tagállamában vagy Horvátországban levő olyan felsőoktatási és hasonló intézmények előtt nyitott elsősorban, amelyeken a kommunikáció, művészetek, újságírás és audiovizális képzés terén lehet diplomát szerezni. Az intézmények 18. életévüket betöltött hallgatóik egyéni vagy csoportos projektjeit nyújthatják be a pályázatra.

Arra vonatkozóan nincs korlátozás, hogy egy csoportprojektben hány ember vehet részt. Amennyiben azonban a csoport bejut az európai zsűri által kiválasztott legjobb harminc közé, és meghívást kap Brüsszelbe a díjátadó ünnepségre, a Bizottság csak a csoport két tagjának, valamint az intézmény egy képviselőjének (azaz összesen három embernek) fizeti az úti- és szállásköltségét.

Különböző intézmények hallgatói is nyújthatnak be közös projektet. Ebben az esetben az egyik intézménynek kell regisztrálnia a résztvevő intézmények nevében.

Milyen pályamunkát kell beküldeni?

A pályázók az alábbi kategóriák valamelyikében hozhatják létre műveiket:

  • Poszter
  • Fénykép
  • Videó

Minden részt vevő intézményből tetszőleges számú pályázati mű nyújtható be bármelyik kategóriában.

HATÁRIDŐK

FONTOS INFORMÁCIÓ: Szervezési vagy vis maior okokból az alábbiakban jelzett időpontok módosulhatnak. A résztvevők erről a lehető leghamarabb értesítést kapnak (ezért is érdemes minél előbb regisztrálni).

2013. Január 28. (hétfő): A pályázat hivatalos kezdő időpontja. Javasoljuk, hogy a csapatok mielőbb, lehetőség szerint 2013. április 30. előtt regisztráljanak.

regisztrációs űrlap a honlapon keresztül érhető el.

2013. Június 21. (péntek): A pályamunkák benyújtásának végső határideje.

2013. Július: A nemzeti zsűrik döntése.

2013. Szeptember: Az európai zsűri döntése. Internetes szavazás a közönségdíjas alkotásról.

2013. Október: Európai díjkiosztó ünnepség Brüsszelben.

Díjazás

A pályaműveket országonként értékelik, és a legjobbakat közülük továbbítják az európai zsűrinek, amely döntést hoz az európai győztesekről. Nyilvános internetes szavazásra is sor kerül ezen a honlapon keresztül. A 30 finalista részt vehet Brüsszelben a díjátadó ceremónián Cecilia Malmstöm, euróbai belügyi biztos várható részvételével. Az iskolák, amelyek diákjai elnyerik az első díjat a három kategóriában, valamint az internetes közönségszavazás nyertesének iskolája egyenként 10 ezer eurós díjat kapnak.

Forrás: http://www.migrantsineurope.eu/hu