palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

II. FMCG Greennovációs Nagydíj

Az Élelmiszer szaklap elhivatott a fenntartható fejlődés népszerűsítésében, a környezeti értékek fenntartásában, ezért:

 • méltányolja az FMCG, kereskedelmi és nagyvállalati szektorban megvalósuló „greennovatív” gondolkodást, és
 • értékeli azokat a „zöld” beruházásokat, környezettudatos fejlesztéseket, energiatakarékos megoldásokat, amelyek a fenntartható termelést, a fenntartható kereskedelmet, a fenntartható fogyasztást szolgálják.

Ezen célok elismeréséül az Élelmiszer szaklap 2011-ben díjat alapított,   melynek elnevezése:  FMCG Greennovációs Nagydíj, amelyet az Élelmiszer szaklap kiadója, a Professional Publishing Hungary Kft. szervez.

Várjuk  a food és non-food szektor cégeinek zöld innovációit, ötletes energia megtakarításait bemutató pályázatait, legyen az gyártás, kereskedelem,  szolgáltatás vagy promóció!

MEGHOSSZABBÍTOTT HATÁRIDŐ! A pályázatok beadási határideje: 2013. FEBRUÁR 15.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

Az FMCG Greennovációs Nagydíj pályázaton azok a Magyarországon tevékenykedő vállalkozások vehetnek részt, amelyek 2011. január 1-jétől – 2012. december 31-ig kiemelkedő, a fenntartható fejlődést, illetve környezetvédelmet szolgáló innovációs teljesítményt értek el, azaz teljesültek a fenntartható termelési, gyártási, kereskedelmi és szolgáltatói folyamatokkal kapcsolatos célok, mint például:

 • energiatakarékos, környezetbarát gyártási, termelési, bolti megoldások
 • környezettudatos terméktervezés, csomagolás
 • megújuló energiaforrások alkalmazása
 • hulladékgazdálkodás, újrahasznosítás
 • fenntartható fogyasztásra ösztönző promóciók
 • a vásárlói tudatosság növelése
 • zöld” iroda (mérsékelt papír-, tintapatron, víz, stb. fogyasztás)
 • optimalizált adattárolási- és dokumentumkezelési megoldások
 • megújuló energia-, és energiamegtakarító eszközök-rendszerek kivitelezése

Megpályázhatók a korábbi években létrehozott beruházások, fejlesztések 2012-es évi eredményei is!

Pályázati kategóriák

I. Greennovatív gyártó

 • megpályázható greennovatív, az emberi és természeti erőforrások mérsékeltebb igénybe vételét szolgáló gyártási eljárás; optimálisabb szállítási megoldások; beruházás-fejlesztés; energia-alapanyagfelhasználás; üzemi és irodai energiamegtakarítás; környezetvédő alapanyagok, csomagolás, megújuló energiaforrások használata; hulladékkezelés stb.

II. Greennovatív termék

 • megpályázható greennovatív, az emberi és természeti erőforrások mérsékeltebb igénybe vételével készülő termék; az egészség, mint a humán erőforrás megőrzését és megtartását szolgáló termékinnováció;  környezetet kevésbé terhelő csomagolás, újrahasznosított alapanyag…stb.

III. Greennovatív kereskedő

 • megpályázható greennovatív, az emberi és természeti erőforrások mérsékeltebb igénybe vételét szolgáló kereskedelmi gyakorlat, beruházás, fejlesztés, megújuló energiaforrások használata, bolti és irodai energiamegtakarítás, zöld- és élelmiszerhulladék-kezelés, optimálisabb szállítási megoldások, újrahasznosítás, fogyasztói tudatosság növelése

IV. Grerennovatív szolgáltatás

 • megpályázható greennovatív, az emberi és természeti erőforrások mérsékeltebb igénybe vételét célzó szolgáltatások; fenntarthatóságot szolgáló beruházások, fejlesztések tervezése-kivitelezése; energiamegtakarítást és megújuló energiaforrást szolgáló eszközök-rendszerek beépítése; hulladékkezelés; energiaszolgáltatók zöld energia és, tudatos energiafelhasználást segítő szolgáltatásai-programjai; kisebb karbonlábnyomot eredményező szállítási-logisztikai megoldások…stb.

V. Greennovatív aktivitás, promóció

 • megpályázható greennovatív, az emberi és természeti erőforrások mérsékeltebb igénybe vételét célzó marketing kampány, bármilyen food és non-food területen megvalósult aktivitás, promóció, PR-esemény

A pályázat tartalmi követelményei

 • kitöltött, aláírt, lepecsételt nevezési lap
 • minimum egyoldalas összefoglaló a megvalósult innovációról, projektről (a beruházás, a fejlesztés, az ötlet bemutatása, a fenntarthatósági célok, koncepció ismertetése ÉS
 • minimum egyoldalas összefoglaló az elért piaci, gazdasági, társadalmi eredmény bemutatása (várható vagy megvalósult megtakarítás, energia-felhasználás csökkenése, esetleges többleteredmény, piaci részesedés növekedése,  hatáselemzés, fogyasztói attitűdmérés…stb.)
 • referenciák (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.)

Nevezési díj: 39 000 Ft+ÁFA

Nevezési határidő: 2013. február 15.

Letölthető dokumentumok

Jelentkezési lap

Pályázati kiírás

A nevezés feltételei

Egy cég több pályázati anyaggal is indulhat, de ezek mindegyikét külön kitöltött pályázati űrlappal és a nevezési szabályzat szerinti mellékletekkel lehet beadni. Csak HIÁNYTALANUL KITÖLTÖTT pályázati űrlappal és a meghatározott mellékletek beadásával együtt érvényes a nevezés. Céges együttműködés esetén közös pályázat is benyújtható

A pályázatra jelentkezés 

A pályázatokat a kitöltött űrlappal 1 példányban, kinyomtatva ÉS e-mailben az alábbi címre kérjük eljuttatni:

Élelmiszer szaklap, 1300. Budapest, Pf. 157.
greennovacio@elelmiszer.hu

Díjátadás

Az ünnepélyes, sajtónyilvánosság keretében megrendezendő díjátadóra a 2013 eleji Élelmiszer Akadémián kerül sor. A nyertes pályázatokat az Élelmiszer szaklapban és az Élelmiszer Online-on is bemutatjuk.

 Forrás: http://www.greennovacio.hu/