palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

III. Gyerekszem Filmfesztivál pályázat

III. Gyerekszem FilmfesztiválNevezés a III. Gyerekszem Filmfesztiválra! A Gyerekszem Közhasznú Művészeti Egyesület megrendezi a filmkészítő gyerekek harmadik magyarországi filmfesztiválját, a szervezők 2010. december 10-ig várják az ifjú alkotók filmjeit. A Gyerekszem Filmfesztivál 2007-ben került először megrendezésre. A programsorozat és verseny ötletét a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban 2003 óta működő filmkészítő szakkör adta, ahol a gyerekek megtanulják a film nyelvén, képekben megfogalmazni érzéseiket, gondolataikat, és az őket körülvevő világot.

Az első és a második Gyerekszem Filmfesztiválra összesen 360 alkotás érkezett melyek közül 110 munkát díjazott is a szakmai és a diákzsűri. Minden évben elismert filmes szakember irányítja a szakmai értékelést, így az első évben Enyedi Ildikó, 2007-ben pedig Bollók Csaba volt a zsűri elnöke.

2011. március 18-20 között, a Merlin Színházban megrendezésre kerülő III. Gyerekszem Filmfesztiválon, a vetítések mellett a már megszokott módon animációs filmkészítési lehetőség, kaszkadőr, fegyver – és pirotechnikai, valamint maszk- és jelmez-bemutatók, kiállítás, filmes szakmai fórumok és szakmai konferencia színesítik a fesztivál programját. A fesztiválon bemutatkoznak a budapesti és vidéki gyermekotthonokban és iskolákban működő Gyerekszem filmszakkörök is.

A fesztiválnapokon „Budapest Szíve” címmel workshopon vehetnek részt magyar és külföldi iskolákból és gyermekotthonokból érkező gyerekstábok, ahol a fesztiválról és a városról forgatnak filmet együtt.

A Norvég Civil Támogatási Alap segítségével immár hat gyermekotthonban és egy általános iskolában működik Gyerekszem filmszakkör, amelyek legutóbb készült munkái megtekintők a Gyerekszem Egyesület honlapján:

http://www.gyerekszemfilmfesztival.hu/GyerekszemEgyesulet/index.php?oldal_id=3

A beküldött alkotások közül mindegyik levetítésre kerül, míg a mezőnyből elő-zsűri választja majd ki a versenybe kerülő legjobbakat. Ezeket öttagú, pedagógusokból és filmes szakemberekből álló zsűri értékeli, a megszokott módon diákzsűri is díjazza, valamint ebben az évben közönségszavazatok alapján is kiosztanak szponzorok és felajánlók által biztosított értékes díjakat.

A versenyzőket szükség esetén segítjük a filmkészítés különböző fázisait bemutató leírásokkal, tanácsokkal, valamint gyerekek által készített filmekkel, filmrészletekkel, forgatókönyv és gyártási tervmintákkal, valamint zörejekkel és a nevezni kívánt filmekhez kérhető aláfestő zenékkel.

NEVEZÉS:

A Gyerekszem Filmfesztiválra 6 és 19 év közötti gyerekek jelentkezhetnek a következő életkori kategóriákban:

  • Kicsi a bors, de erős (6-12 év)
  • Ifjú titánok (13-19 év).
  • Gyerekszem-öregszem (19 év fölötti alkotók, akik a fesztiválra beküldött filmjüket még 19 éves kor előtt készítették.)

Műfaji kategóriák:

  • rövidfilm
  • animációs film
  • dokumentumfilm
  • egyéb (zenés videoklip, kísérleti film, stb)

Terjedelem: maximum 15 perc

A filmek beküldésének határideje: 2010. december 10.

A jelentkezési lapokat postai úton is és emailben is el kell juttatni a szervezők címére:

Gyerekszem Művészeti Egyesület

„Gyerekszem Filmfesztivál”

Budapest, Pf: 403

1537

gyerekszemfesztival@gmail.com

További információk:

Folyamatosan a fesztivál weboldalán: www.gyerekszemfilmfesztival.hu

E-mail: gyerekszemfesztival@gmail.com

Letölthető dokumentumok:

Jelentkezési lap 2010

Jelentkezési feltételek 2010

Felhívás III.Gyerekszem Filmfesztivál

Sajtóreferens:

Réz Ágnes
MetaCommunications
06 20 5271630
info@metacompr.hu

Fesztiváligazgató:

Grosch Nándor
Gyerekszem Közhasznú Művészeti Egyesület
06 20-243 1031
gyerekszemfesztival@gmail.com

Forrás: www.gyerekszemfilmfesztival.hu