palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Innovatív és művészeti együttműködés díj

A Science, Technology and Arts (Tudomány, Technológia és Művészetek, STARTS) díjat innovatív együttműködés, valamint művészeti együttműködés kategóriákban adják át. Mindkét díj összege 20 ezer euró. Az elismerésekre professzionális művészek és kreatív szakemberek pályázhatnak. A győztes projekteket a 2022. szeptemberi linzi (Ausztria) Ars Electronica Fesztiválon mutatják be.

Pályázatot hirdet a STARTS Díj odaítélésére az Európai Bizottság megbízásából az Ars Electronica. A Díjra olyan művészek alkotásait várják, amelyek befolyásolják vagy alakítják a tecnhológiáról való gondolkodást, és amelyek összekötik a művészetet, a kultúrát és az IT szektort. Az innovatív együttműködés kategóriában arra fókuszált projekteket várnakh, amelyek a technológia és a művészeti szektor között új együttkűködési lehetőségeket nyitnak meg, míg a a művészeti együttműködés kategóriában olyan művészeti kutatásokat, munkákat kell nevezni, amelyek a tecnhoógiára felhasználását, illetve az arról való gondolkodást módosíthatja.

A Díjra jelentkezhenek művészek és kreatív szakemberek, kutatók és vállalatok az EU tagállamain belül és kívül.

  • Dokumentarista videó (3 perc hosszúságú)
  • Képek (JPG, TIF, BMP, PNG)
  • Művészeti koncepció részletes bemutatása, alkotások leírása, illetve a szükséges kiállításhoz elengedhetetlen felszerelések kifejtése
  • Nyomtatható portré és a művész életrajza.
  • opcionálisan csatolható anyagok: fotók,dokumentumok, rajzok  (PNG vagy PDF formátumban)

Jelentkezni ITT !

Pályázati határidő: 2022. március 2.

További információ: Innovatív és művészeti együttműködés díj