palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

ISCP pályázat 2011

iscp pályázatoklAz ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda pályázatot hirdet műterem-programban való részvételre a New York-i International Studio & Curatorial Program (ISCP)-ban.

A New York-i ISCP és az ACAX együttműködése keretében újabb közös pályázatot hirdet meg: 4 hónapos (2011. szeptember-december) műterem-programban való részvétel támogatására az ISCP-ben.

A pályázaton elnyerhető 4 hónapos* ösztöndíj az alábbiakat foglalja magában:

  • utazás (1 darab Budapest – New York – Budapest repülőjegy, maximum 800 USD)
  • szállás** (900 USD/hónap)
  • megélhetési költség (1200 USD/hó)
  • vízum (80 USD)
  • egészségbiztosítás (150 USD/hónap)
  • stúdióhasználat az ISCP-ben
  • az ISCP szakmai támogatása

A pályázatra képzőművészek jelentkezését várjuk.

Elvárás: Magasszintű angol nyelvtudás

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell:

  • szakmai önéletrajzot angol nyelven
  • digitális portfóliót, mely később az ACAX Archívumába kerül
  • legfeljebb 2 oldalas, angol nyelvű motivációs levelet, melyben a pályázó leírja, hogy az ösztöndíj hogyan járulna hozzá szakmai tervei megvalósításához.

A pályázatokat kizárólag digitális formátumban, az info@acax.hu címre várjuk.

Beadási határidő: 2011. április 15., 12 óra

A beadott pályázatok alapján a döntést az ACAX által felkért szakmai zsűri hozza meg. Az eredmény 2011. május 4-től lesz olvasható honlapunkon.

További információ:
(+36 1) 501 4111
info@acax.hu

* A program időtartama 3 hónapra módosulhat, amennyiben az ACAX nem nyeri el a TMU (Trust for Mutual Understanding) pályázat teljes összegét.
** A szálláskeresésről a pályázat nyertesének magának kell gondoskodnia, az ISCP és az ACAX segítségével.

International Studio & Curatorial Program (ISCP)

Az East Williamsburg-ben (Brooklyn) található International Studio & Curatorial Program (ISCP) az Amerikai Egyesült Államok egyik legjelentősebb műterem-programja. Az ISCP kiemelkedő hangsúlyt fektet arra, hogy intenzív kapcsolatot építsen ki rezidens művészei és kurátorai, valamint a helyi és nemzetközi szcéna szereplői között.

A résztvevő művészek lehetőséget kapnak, hogy találkozzanak a program számos helyi és nemzetközi vendégével. Az ISCP több mint 50 országból fogad kurátorokat, galeristákat, kritikusokat, újságírókat, alapítványok és műterem-programok képviselőit, akik ún. open studio programok és stúdió látogatások keretében megismerkedhetnek a művészekkel. A program segítséget nyújt a rezidenseknek a helyi szcénába való beilleszkedésben és a kapcsolatépítésben is.

Az ISCP programjában eddig több mint 500 művész és kurátor vett részt. Az intézmény sokéves professzionális munkájának eredményeként a legtöbben intenzív kapcsolatrendszert építettek ki a New York-i művészeti közeggel, valamint számos kiállítási lehetőséhez jutottak az Egyesült Államokban és külföldön egyaránt.

További információ: http://www.iscp-nyc.org/

Az ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda a Ludwig Múzeum-Kortárs Művészeti Múzeum szervezeti keretében működik.

Kapcsolat:
ACAX | Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Iroda
1065 Budapest, Nagymező utca 8. (kaputelefon 101, bejárat a társasház lépcsőháza felől)
Tel: + 36 1 501 4111
Fax: + 36 1 501 4112
E-mail: info@acax.hu
Web: www.acax.hu