palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

IX. Dorothy Waxman Nemzetközi Textiltervezői Díj

9th edition of the Dorothy Waxman International Textile Design Prize

2022 Finalist Verónica Santamaría Querubín Los Andes University @veronicasantamariaq

A Li Edelkoort és Philip Fimmano által jegyzett 9. Dorothy Waxman Nemzetközi Textiltervezői Díjat egy jelenleg is tanulmányait folytató vagy nemrég végzett textil- vagy divatszakos hallgatónak ítélnek oda, olyan hallgatónak, aki a fenntartható gondolkodást és innovatív kreativitást képviseli a textiliparban. A díj a TALKING TEXTILES kezdeményezés része, amely a textiloktatást és a kreativitást támogatja.

Az 5000 USD értékű díjata a Mohawk Group, Amerika egyik legjelentősebb padlóburkoló vállalata, amely vezető szerepet tölt be a fenntarthatóság terén. A győztest 2023. szeptember végén hirdetik ki.

A döntősök 2023. szeptember elején online mutatják be munkájukat a Zoom-on egy szakmai zsűri előtt. A döntősök munkái 2023 szeptemberének folyamán különböző online és közösségi médiaplatformokon jelennek meg.

A Dorothy Waxman Nemzetközi Textiltervezői Díj Dorothy Waxman, a Trend Union és az Edelkoort Inc., valamint a View on Colour, a Textile View és a Viewpoint magazinok munkatársa előtt tiszteleg. Waxman csillapíthatatlan kíváncsisága és az avantgárdra irányuló igényes szeme évtizedeken át inspirálta az Edelkoortot és a Trend Union csapatát. Waxman a Fashion Groupnál végzett munkájával az amerikai divatipart is megismertette az európai textilpartnerekkel. Lelkes textilrajongóként hisz abban, hogy a kreatív szövetek mélyrehatóan megváltoztathatják a designt.

A BEKÜLDÉS SZABÁLYAI

A verseny nemzetközi, és olyan diákok számára nyitott, akik jelenleg textil, divat, enteriőr vagy életmódtextíliát oktató oktatási intézményben tanulnak. A 2022-ben és 2023-ban végzettek pályázhatnak.

PÁLYÁZATI KÖVETELMÉNYEK

A munka koncepcionális leírása max. 200 szó

A munka technikai leírása max. 200 szó

Minimum 4, maximum 8 fénykép a munkáról.

A fényképek JPEG formátumúak, minimum 300dp/kép.

A JPEG mellett videofájlok is elfogadhatók (nem kötelező, de ajánlott).

A döntősöket innovációjuk, kreativitásuk és fenntartható szemléletük alapján választják ki.

A pályázat weboldala: 9th edition of the Dorothy Waxman International Textile Design Prize

Beküldési határidő: július 15., 2023, 23:59 PM EST

Bármilyen kérdés esetén kérjük, forduljon a talkingtextiles@edelkoort.com címhez.