palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

JAKkendő-díj

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) a Mr. Sale Öltönyüzlet támogatásával szépirodalmi díjat alapított JAKkendő néven. Pályázni bármilyen műfajú prózai művel lehet. A leadási határidő: 2012. szeptember 9.

 

A kortárs szépirodalmi és kulturális színtéren egyre többen fordulnak a prózaírás felé, a pályakezdő szerzők teljesítménye azonban nehezebben követhető nyomon. Éppen ezért az alapítók úgy döntöttek, a JAK-füzetek könyvsorozatának jubileumi évében alapított JAKkendő célja, hogy a kötettel még nem rendelkező, 40 év alatti prózaírókat rangos elismeréssel segítse az elindulásban. Továbbá, hogy a minőségi teljesítményt produkáló szerzők nagyobb ismertségre tegyenek szert támogatónk által.

A pályázati anyag lehet novelláskötet, kisregény, regény vagy egyéb szépirodalmi prózai munka. A beérkezett pályamunkákat egy 5 fős, a JAK által felkért szakmai zsűri bírálja el.

A díjazott pályamunka az 1982-től létező JAK-füzetek sorozatában jelenhet meg, továbbá a szerző 200.000 Ft díjazást kaphat.

A pályázat feltételei:

  • pályázni kész kézirattal lehet, melyet a pályázónak nyomtatva (2 példány) és elektronikusan (1 példány) is be kell küldenie;
  • rövid szövegmutatvány (1 ív / 16 oldal terjedelemben)
  • szinopszis (2-3 oldal)
  • pályaműtől függően tartalomjegyzék

A pályázat jeligés.

A nevezési korhatár: 40 év (a mindenkori JAK-tagságnak megfelelően)

A pályázathoz külön dokumentumban mellékelni kérjük a következő adatokat:

név, születési idő
jelige
lakcím
telefonszám, emailcím
rövid önéletrajz

A pályázati anyagokat kinyomtatva a JAK postacímére (1088 Budapest, Múzeum u. 7.) és elektronikusan a jak@jozsefattilakor.hu címre várjuk. A pályázónak hiánypótlásra egyszer van lehetősége, melyről e-mailben értesítjük. A pályázati feltételek nem teljesítése esetén a pályázat érvénytelennek mínősül.

A pályázat leadási határideje: 2012. szeptember 9.

A beérkezett pályaművek mennyisége alapján a kiírók előválogatást tarthatnak. A beérkező pályázatokat elbíráló 5 fős kuratórium tagjai:

  • Garaczi László, József Attila-díjas író
  • Mikola Gyöngyi, irodalomkritikus, esszéista
  • Szvoren Edina, Bródy-díjas író
  • a JAK-füzetek mindenkori sorozatszerkesztői

A díjat 2012. novemberében adják át.

A MrSale-ről
MrSale Öltönyüzlet nemzetközi mércével is kimagasló szolgáltatásairól és kiszolgálásáról ismert. 2000-ben alapította Békés Zoltán, akinek a nevéhez fűződik a McGill öltönymárka létrehozása, majd része volt a Roland-McGill Divatház Rt. megalapításában, ahonnan később kivált. A MrSale küldetése elérhető árú, minőségi, elegáns ruházattal ellátni a magyar üzletembereket, ezzel hozzájárulva az üzleti kultúra fejlődéséhez Magyarországon.

További információk:

Gaborják Ádám, elnök (JAK)
Mobil: +36-30-383-82-78
E-mail: gaborjak.adam@pluralica.eu

Forrás: http://www.litera.hu