palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Jane Goodall rajz, fotó, esszéíró pályázat diákoknak

A Jane Goodall Rügyek és Gyökerek Egyesület pályázatot hirdet három kategóriában Dr. Jane Goodall Magyarországra látogatása (2009. május 16-18.) alkalmából. Jane Goodall munkásságáról: Dr. Jane Goodall angol születésű , nemzetközileg elismert primatológus 1977-ben hozta létre a Jane Goodall Intézetet, majd 1990-ben a Rügyek és Gyökerek (Roots & Shoots) hálózatot, amely a Jane Goodall Intézet gyerekeket és fiatalokat összefogó képzési és nevelési programja. Jane Goodallt legtöbben talán az Afrikában (főként Gombe-ben) folytatott csimpánz-tanulmányozása révén ismerik. Azonban már évek óta a világot járja évente 300 napon, azért hogy a fiatalokat környezettudatos életmódra biztassa mindenhol, és tudatosítsa bennünk, hogy mi magunk is mennyire sokat tudunk tenni a környezetünk védelmének érdekében, és embertársaink javára. Bővebb leírás ezen a honlapon és a www.janegoodall.org címen található.

A pályázat témája: Miért szeretnél találkozni Jane Goodallal?

Pályázati kategóriák:

I. kategória: rajz (A4-es vagy A3-as lapon, postán beküldve)

II. kategória: fotó (10x15cm-s papírkép formájában, postán beküldve)

III. kategória: esszéírás (max. 7000 karakter, e-mailben elküldve)

 

A pályázók köre (három korosztály):

a. általános iskola alsó tagozatos (1-4. osztály) tanulói

b. általános iskola felső tagozatos (5-8. osztály) tanulói

c. középiskolák tanulói (9-12. osztály)

Pályamű leadási határideje: 2009. április 30.

Beküldési cím: 1096 Budapest, Haller u. 23-25. D509. ; rkaszas@janegoodall.hu

Minden pályázó egy kategóriában indulhat. Egy pályázótól csak egy művet áll módunkban elfogadni. A beküldött pályázat csak a pályázó nevének, elérhetőségének és korosztályának egyértelmű feltüntetésével érvényes.

Díjak:

  • Minden egyes korosztályból 20 szerencsés pályázó és felnőtt kísérője személyesen találkozhat Jane Goodallal. (A vidékiek számára sajnos a Budapestre utaztatást nem tudjuk megoldani. A találkozón aprósüteményt és üdítőt biztosítunk.)
  • Minden egyes korosztály első három helyezettjét tárgyi jutalomban (könyv, póló, bögre) is részesítjük.

A legjobb alkotásokból a Jane Goodall Rügyek és Gyökerek Egyesület kiállítást rendez. A pályázat beküldésével a pályázó törvényes képviselője hozzájárul, hogy a pályamű a kiállításon megjelenjen. Hozzájárul továbbá, hogy a pályázat lezárulta után a művet a Jane Goodall Rügyek és Gyökerek Egyesület non-profit célú kiadványban közreadja, az alkotó nevének és életkorának feltüntetésével. A beküldött műveket az egyesület nem küldi vissza a pályázó részére.

(Forrás: www.janegodall.hu)