palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Japán Alapítvány tanulmányút pályázata

A Japán Alapítvány a 2011-2012-es évre tanulmányutat szervez olyan 20-45 év közötti, bölcsészet- és társadalomtudományok területén tevékenykedő, illetve a kutatásban, médiában vagy nonprofit szervezetnél tapasztalattal rendelkező tudósok, kutatók, újságírók számára, akiknek szakterülete nem Japán, kutatásaikhoz azonban elengedhetetlen Japán alaposabb megismerése.

Fellowship for Intellectual Exchange 2012-2013

A program célja a kelet-európai, közel-keleti és afrikai országok, és Japán közötti mélyebb kapcsolat, intellektuális párbeszéd kiépítése.

A Japán Alapítvány programja elsősorban az alábbi területen nyújt támogatást:

  • Japánnal kapcsolatos kutatási témák
  • Japán és Kelet-Európa(Japán és Közel-Kelet, valamint Japán és Afrika) kétoldalú kapcsolatait érintő témák
  • globális kérdésekkel kapcsolatos kutatás

A jelentkezési határidő 2011. december 1. (A határidő lejárta utáni napokban a Japán Alapítvány Budapesti Irodájában szóbeli interjúra is sor kerül)

A tanulmányút időtartama: 1-2 hónap

A jelentkezés feltétele a megfelelő szintű angol nyelvtudás. A japán fogadóintézmény illetve tanácsadó megkeresése a pályázó feladata.

A nyertes pályázóknak 2012. május 20. és 2013. március 15. között meg kell kezdeniük a kutatásaikat Japánban. A nyertes pályázók menettérti repülőjegyét és a Japánban való tartózkodás költségeit lefedő napidíjat (szállás, étkezés, helyi közlekedés, kutatással kapcsolatos kiadások, biztosítás) a Japán Alapítvány finanszírozza.

Letölthető dokumentumok:

További információ:

Bognár Pétert
Japán Alapítvány Budapesti Iroda
1062 Budapest, Aradi utca 8-10.
Tel: 214-0775, 214-0776
Fax: 214-0778
E-mail: bognarpeter@japanalapitvany.hu