palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Japán ösztöndíj-Young Leaders Program-School of Government

mob_palyazatA Magyar Ösztöndíj Bizottság (MÖB) pályázatot hirdet a Japán Kormány által támogatott, “Young Leaders’ Program – School of Government” nevű ösztöndíjra a közigazgatás területén. Az ösztöndíj célja a leendő fiatal vezetők szakmai felkészülésének támogatása, egyúttal a különböző országokból érkező résztvevők egymás közötti kapcsolatainak építése és Japán kultúrájának, mai életének megismertetése.


A tanulmányok ideje
1 év,  2010 októberétől 2011 szeptemberéig.
Fogadóintézmény: National Graduate Institute for Policy Studies
A képzés nyelve angol.
Általános pályázati feltételek:

  • magyar állampolgárság
  • 40 éves korhatár (1970. október 2-án vagy azután születettek)
  • legalább 3 éves közigazgatási gyakorlat (előnyben részesülnek a már több mint 5 éves közigazgatási gyakorlattal rendelkező pályázók)
  • kiváló eredménnyel elvégzett szakirányú egyetem vagy főiskola
  • kiváló angol nyelvtudás (TOEFL 213)

Nem részesülhetnek ösztöndíjban (1) a Honvédség hivatásos tisztjei, tiszthelyettesei és polgári alkalmazottai, (2) valamely japán egyetemre már beiratkozott hallgatók, (3) olyan személyek, akiknek házastársa már ösztöndíjat nyert a Japán Kormánytól (párok egyidejű jelentkezését sem fogadják el).

A pályázatot 1 eredeti és 5 fénymásolt példányban egymástól elválasztva egy borítékban kell beadni. Az iratokat angol nyelven kell beadni, vagy mellékelni kell egy hivatalos angol nyelvű fordítást. Másolatok esetében az aláírásnak eredetinek kell lennie.

Az anyagokat legkésőbb 2009. szeptember 22-i postabélyegzővel kell eljuttatni a Magyar Ösztöndíj Bizottság Irodájába (1519 Budapest, Pf. 385).

A borítékra írják rá: Young Leaders’ Program-School of Government

A tanfolyam programjáról, követelményrendszeréről, a jelentkezés és a részvétel feltételeiről szóló részletes angol nyelvű tájékoztató letölthető.

Letölthető dokumentumok:

A hiányosan/rosszul kitöltött, illetve határidőn túl érkezett pályázatokat a MÖB nem bírálja el!
A Magyar Ösztöndíj Bizottság által történt jelölést követően személyes interjúra is sor kerül a japán fél képviselőjével.
Az ösztöndíjra jelölt pályázó útiköltségeit a japán ösztöndíj adományozó fél fedezi, kivéve az utazási biztosítást, reptéri illetéket és poggyásztúlsúlyt.
Az ösztöndíjas programon való részvétel hazai munkajogi vonatkozású ügyeit, valamint a külföldi tartózkodás idejére érvényes biztosítási ügyeket az ösztöndíjas maga intézi.
A MÖB jelöltjei közül az ösztöndíjas kiválasztására vonatkozó végleges döntést a japán fél hozza meg.

Forrás: MÖB