palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Játék határokkal – pályázat a szerencsejáték-függőségről

Pályázat iskoláknak és tanodáknak szerencsejáték-függőség elleni program kidolgozására. A nyertesek egyenként 800.000 forint támogatást kapnak, amelyből saját szakembereik képzését, a foglalkozásokban való szerepvállalásukat, a reprezentációs költségeket és a szabadidős eszközöket finanszírozva valósíthatják meg a prevenciós foglalkozásokat.

Nyílt pályázat útján most újabb 12 iskola csatlakozhat a Nemzeti Népegészségügyi Központ által is ajánlott program megvalósítására. A program során a nyertes iskoláknak osztályonként 6 rendhagyó osztályfőnöki órát kell megszervezniük, mely egy már kipróbált és sikeres tematika mentén zajlik. Ennek köszönhetően a diákok felismerik a szerencsejáték-függőségre utaló jeleket, hasznos tudást kapnak a szenvedélybetegség megelőzéséről és leküzdéséről. A tanórák mellett a nyertesek iskolánként egy 12 alkalmas klubfoglalkozás keretében segítik a fiatalokat abban, hogy közös élményeken keresztül megtapasztalják a közösségi lét örömét, megismerjék saját viszonyukat a játékszenvedélyhez, megtanulják felismerni az egészséges és a kóros játékszenvedély közötti határvonalakat.

Kik jelentkezhetnek
A programra minden a Közép-Magyarország régióban (Budapest és Pest megye) lévő általános- vagy középiskola alapítványa jelentkezhet.

Elnyerhető összeg
A nyertesek egyenként 800.000 forint támogatást kapnak, amelyből saját szakembereik képzését, a foglalkozásokban való szerepvállalásukat, a reprezentációs költségeket és a szabadidős eszközöket finanszírozva valósíthatják meg a prevenciós foglalkozásokat 2 osztályban a 2019/2020-as tanév során.

Pályázati határidő: 2019. május 27-én 16:30-ig várja a pályázatokat a Segélyszervezet.

Jelentkezés módja
A kitöltött adatlapot két példányban, kinyomtatva, eredeti aláírással, pecséttel ellátva kell benyújtani az alábbi címre postán, illetve elektronikusan a jatekhatarokkal@segelyszervezet.hu e-mail címre.

Postai beküldési cím:
Magyar Ökumenikus Segélyszervezet
1221 Budapest, Kossuth Lajos utca 64.
A borítékon fel kell tüntetni: „Játék határokkal”

Letölthető dokumentumok

Forrás: Ökomenikus segélyszervezet