palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Május 16-ig pályázhatsz, hogy ingyen vonatozz Európában!

DiscoverEU

2019. május 16.-ig lehet pályázni 18. életévüket betöltött fiataloknak, hogy kihasználhassák a DiscoverEU ingyenes utazási vasúti igazolványt, amellyel többnyire az EU, de nem egy esetben Európán kívüli országokba is utazhatnak.

Mi is a DiscoverEU és kik jelentkezhetnek?

A DiscoverEU egy kifejezetten olyan fiatalok számára nyitott lehetőség, akik az Európai Unió valamely tagállamának állampolgárai, és legkésőbb 2019. július 1-ig betöltik 18. életévüket.

Mi a DiscoverEU?
A DiscoverEU az Európai Unió kezdeményezése, mely lehetőséget kínál az európai fiataloknak, hogy ellátogassanak az EU egy vagy több másik országába. Elsősorban vasúton utazva (kivételes esetekben, pl. szigeteken vagy távoli területeken élők esetében más közlekedési eszközökkel is) felfedezheted Európa változatos tájait és érdekesebbnél érdekesebb városait. Az európai utazás lehetővé fogja tenni Neked, hogy találkozz hozzád hasonló fiatalokkal más országokból, önállóbbá és magabiztosabbá válj, és jobban megértsd az Európai Unióban rejlő értékeket és azt, mit is jelent az európai uniós identitás. Évente két pályázati fordulót rendezünk, és a sikeres jelentkezők európai uniós utazási igazolványt kapnak.

Jelentkezési időszak
A jelentkezési időszak 2019. május 2. közép-európai nyári időszámítás szerint déli 12 órától 2019. május 16. közép-európai nyári időszámítás szerint déli 12 óráig tart. A „Jelentkezés” gombra kattintva lehet majd jelentkezni ebben a kéthetes időszakban.

Akkor vagy jogosult jelentkezni, ha 2000. július 2. és 2001. július 1. között születtél (e két dátumot is beleértve), és azon országok valamelyikének az állampolgára vagy, amelyek a nyertes jelentkezők kiválasztásáról szóló döntés időpontjában az Európai Unió tagállamai. Ahhoz, hogy jelentkezésed érvényes legyen, a jelentkezési lapon meg kell adnod helyesen a személyazonosító igazolványod vagy útleveled számát.A részvételhez mindössze ki kell töltened egy rövid kvízt, és válaszolnod kell egy becslésen alapuló kiegészítő kérdésre. Ha kiválasztanak, legalább 1 és legfeljebb 30 napig utazhatsz majd 2019. augusztus 1. és 2020. január 31. között. Ragadd meg az alkalmat, és élj az utazás szabadságával! Fedezd fel Európa ezer arcát, kulturális gazdagságát, szerezz új barátokat, s végső soron ismerd meg önmagad.

Figyelem: ha olyan fogyatékosságod vagy egészségügyi problémád van, amely megnehezítheti az utazásodat, segíteni fogunk Neked abban, hogy részt vehess a kezdeményezésben.

Utazhatok többedmagammal együtt?
Igen! Csak rajtad múlik. Utazhatsz egyedül, ha viszont többedmagaddal szeretnél világot látni, szervezz be másokat is! Legfeljebb négy leendő útitársaddal együtt, ötfős csoport tagjaként jelentkezhetsz.

Persze meg is beszélheted másokkal, hogy útközben találkoztok, illetve összehangolhatod utazási terveidet a DiscoverEU kezdeményezés keretében utazó más fiatalokkal! Útvonal egyeztetésére, találkozások szervezésére kiváló fórum a DiscoverEU Facebook-csoportja. Csatlakozz a Facebook-csoporthoz, és ismerj meg más résztvevőket.

Mit várnak tőlem?
A DiscoverEU nagyköveteként az lesz a feladatod, hogy beszámolj utazási élményeidről a közösségi oldalakon (az Instagramon, a Facebookon vagy a Twitteren a #DiscoverEU hashtag használatával). De akár az iskoládban vagy a helyi kultúrházban is tarthatsz élménybeszámolót élő közönség előtt. Részt vehetsz továbbá a #DiscoverEU fotó- és videópályázatán (#Competition), melyen remek díjakat nyerhetsz. Ihletért tekintsd meg az előző fordulókban készült képeket és filmfelvételeket.

További információk: DiscoverEU