palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Jodorowsky-maraton művészeti pályázat

magyarhangyaA Jodorowsky-maraton alkalmából a Magyarhangya mozgalom nyílt pályázatot hirdet, ahol olyan képzőművészeti alkotásokat várnak, amelyek Alejandro Jodorowsky gondolatiságát, szimbólumrendszerét idézik, bontják ki, gondolják újra. A beküldendő pályamunkák lehetnek rajzok, festmények, kollázsok, szobrok, videók, installációk vagy bármilyen intermédiális alkotás.

Mottó: “szarból aranyat”

Beküldési határidő: 2013. december 15. éjfél az info@magyarhangya.hu címre.

A fődíj: egy 3-napos barcelonai út, a legjobb pályamunkák Jodorowsky-maraton-bérletet érnek.

Eredményhirdetés 2013. december 22-én a Jodorowsky-szellemidézésen (a Don’t Eat Group /Juhász András, Diák István és Sőrés Zsolt/ valamint Christian Skjødt dán zeneszerző audiovizuális performanszán – Átrium Film Színház).
https://www.facebook.com/events/256756654481274/

jodorowsky

A magyarhangya 2014 január 2-4-én Alejandro Jodorowsky-maratont rendez az Átrium Film Színházban. Az eseményen először kerülnek Magyarországon vászonra Jodorowsky legendás klasszikusai digitálisan felújított kópián: a Holy Mountain és az El Topo, valamint bemutatásra kerül legfrissebb alkotása a La danza de la realidad valamint a megvalósulatlan főművét dokumentáló Jodorowsky’s Dune.

Alejandro Jodorowsky (Chile, Iquique, 1929. február 7. –) orosz (ukrán) zsidószármazású chilei-mexikói filmrendező, producer, színész, zeneszerző, pantomimművész, képregényszerző, zeneszerző, író és költő, egyszóval művészpolihisztor. Emellett vallásfilozófus, pszichológus, karatemester, tarotszakértő. Elsősorban ezoterikus, szürreális és sokkoló filmjeiről ismert, de jó néhány képregényt is írt. Sokat idézett mondata: „Én azt várom a filmektől, amit az észak-amerikaiak nagy része a pszichedelikus drogoktól vár.”http://hu.wikipedia.org/wiki/Alejandro_Jodorowsky

Bővebbenhttp://magyarhangya.tumblr.com/post/68776867629