palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Ökodíj formatervezési pályázat

okodíjA pályázat célja a környezettudatos üzleti magatartás működés népszerűsítése a „Zöldülnek a királyok” projekt lezárásaként, a zöldüzlet, környezettudatos üzlet verseny díjának megtervezése, elkészítése. A pályázat elsősorban olyan tehetséges fiataloknak, formatervező, designer hallgatóknak szól, akik a mindennapjaikban is környezettudatos életmódot követnek, és innovatív ötletekkel rendelkeznek az újrahasznosítás terén. Innovatív, igényes tervet, terméket várunk használt, illetve maradék anyagok újrahasznosításával!!!

A pályaművet a zöldüzlet projektzáró díjátadó sajtótájékoztató keretében mutatjuk be és adjuk át a verseny győztesének, ekkor a tervezőt bemutatjuk a sajtónak és átadjuk a tervezői díjat.

A pályázat kiírója: SURVIVE ENVIRO Környezetmenedzsment Tanácsadó Nonprofit Kft. (1054 Budapest, Garibaldi u. 1.)

A pályázat tárgya:

Környezettudatos üzlet verseny díjának elkészítése

A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. a Magyar Telekom Nyrt. hello holnap! programjában, a budapesti és a pécsi Király utcának közös koncepciót adva, környezettudatosságra ösztönzi az ott található üzletek tulajdonosait, dolgozóit, beszállítóit és vásárlóit is. Ennek keretében került megrendezésre a „Zöldülnek a Királyok” mintaprojekt, környezettudatos üzlet verseny.  Az egy éves program 2014  márciusában zárul. Bővebb információ: www.zolduzlet.hu

A pályázat célja: 

A környezettudatos üzleti magatartás működés népszerűsítése a „Zöldülnek a királyok” projekt lezárásaként, a zöldüzlet, környezettudatos üzlet verseny díjának megtervezése, elkészítése. A pályázat elsősorban olyan tehetséges fiataloknak szól, akik a mindennapjaikban is környezettudatos életmódot követnek, és innovatív ötletekkel rendelkeznek az újrahasznosítás terén. A pályázaton olyan ötletekkel jelenhetnek meg az indulók, amelyek használt vagy maradék anyagból, ipari nyersanyagokból vagy termékekből készülnek. Innovatív, igényes tervet, terméket várunk használt, illetve maradék anyagok újrahasznosításával.

Az ÖKODÍJ formatervezési pályázaton való részvétel feltételei:

A pályázaton olyan magánszemélyek vehetnek részt, akik valamely hazai akkreditált művészeti vagy egyéb, formatervezőket képző intézmény jelenlegi hallgatói.

Pályázati dokumentáció tartalma:

 • vázlattervek, látványtervek, leírás
 • inspirációs forrás
 • felhasznált anyagok, eszközök
 • név, email-cím, telefonszám

Értékelési kritériumok:

 • környezetvédelmi szempontok érvényesülése
 • a tervezett díj szimbolikusan utal a zöldüzlet verseny lényegére (környezeti teljesítményjavulás, fenntartható tudatformálás, környezettudatosság)
 • innovatív jelleg, anyaghasználat
 • gyárthatóság, megvalósíthatóság

A beérkezett pályázatokat a SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. szakemberei értékelik majd, szakmai zsűri bevonásával.

További feltételek:

 • Pályázni csak olyan tervvel lehet, amely más személy szerzői és iparvédelmi jogát nem sérti.
 • A pályázat beküldésével a pályázó automatikusan beleegyezik a pályamű nyilvánosság előtti bemutatásába. A beadott terveket és annak anyagait a későbbiekben, térben és időben történő korlátozás nélkül a pályázat kiírója bemutathatja.

A pályázat meghirdetése: 2013. december 1.

okodíj

Az ökodíj formatervezési pályázatra történő regisztrálás határideje: 2014. január 31.      

További információ a zöldüzlet honlapon található. A pályázattal kapcsolatos kérdéseket az info@survive.hu e-mail címen lehet írásban feltenni.

Kérdések benyújtásának határideje: 2014. január 31.  A kiíró a kérdésekre folyamatosan válaszol.
Pályaművek feladásának határideje: 2014. február 15. 12:00

Pályázat eredményének közzététele: 2014. február 28-ig elektronikus úton.

A pályaművek díjazása:       

 • I. díj: 50.000 Ft és a tervező és munkájának bemutatása a sajtótájékoztató keretében
 • II. díj: 25.000 Ft és a tervező és munkájának bemutatása a sajtótájékoztató keretében
 •  III. díj: a tervező és munkájának bemutatása a sajtótájékoztató keretében

A pályaművet a zöldüzlet projektzáró díjátadó sajtótájékoztató keretében mutatjuk be és adjuk át a verseny győztesének, ekkor a tervezőt bemutatjuk a sajtónak és átadjuk a tervezői díjat.

Bővebben: Ökodíj formatervezési pályázat