palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kalaznói látogatás fotópályázat

kalazno pályázatKalaznói látogatás címmel nyílt fotópályázatot hirdet a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége. Kalaznó, Tolna megye mértani középpontja – vagy ahhoz közel fekvő település – a Donát-patak völgyében. Mesebeli táj, amelyet erdők és dombok határolnak. Csalogató és marasztaló hangulatát mindenki felfedezheti, aki lekanyarodik Hőgyész határában a 65-ös műútról. A zsákfaluba vezető, összehajló fák alatt kanyargó, három kilométeres út gyalog, kerékpárral, autóval egyaránt varázslatos. A kétszáz lelkes faluban vendégszerető, szorgalmas népek laknak, akiket az utóbbi egy-két évben az átlagosnál többen látogattak meg fényképezőgéppel. Így reménykedhetünk abban, hogy a Kalaznón, vagy közvetlen környezetében készült fotókat elküldik alkotóik erre a pályázatra.

2010. augusztus 20-án a faluba látogatnak az onnan elszármazottak Sokan lesznek! Őket szeretnénk meglepni egy szép kiállítással és reményeink szerint egy fotóalbummal, amely szüleik, nagyszüleik falujáról, annak mai életéről szól.

A pályázati felhívás azokhoz szól tehát, akik ott élnek, vagy jártak már Kalaznón az utóbbi öt évben, netán most tervezik felkeresni, hogy megismerjék, s közben magukba szívják a festői völgy üde levegőjét, megőrizzék csodálatos látványát.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége arra kéri az alkotókat, hogy a pályázat címet értelmezzék sokoldalúan. Alkotásaik mutassák be a falu épített örökségét, az ott élők hétköznapjait és ünnepeit, napi munkáját, életkörülményeiket, a természeti örökséget, a környező tájakat, a hely minden vonzerejét.  Kutassák fel a még fellelhető hagyományokat, mutassák be a képeken milyenek látták Kalaznót látogatásuk során.

A kiállítást 2010. augusztus 20-án nyitjuk meg és ezt követően egy évig térítésmentesen kölcsönözzük a közművelődési és kiállítási intézmények részére.

A fotópályázaton részt vehet bárki, életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül.

Egy szerző maximum 10 digitális felvételt küldhet be JPG formátumban. A fotók hosszabbik oldala 2000 pixel legyen (A4-es nagyításokat fogunk csináltatni a zsűri által elfogadott állományokról). Minden felvétel file-neve a pályázó CsaládneveKeresztneve egybeírva, majd a kép rövid (egy-két szavas) címe. A Családnév elé ne írjanak sorszámot, mert akkor nem tudjuk átírás nélkül abc-be állítani a listát.

A pályaműveket e-mailben lehet beküldeni a fotoselet2@gmail.com címre. Egy küldemény terjedelme ne legyen nagyobb, mint 15 Mb. Ha szükséges, akkor a képek több levél mellékleteként küldendők.

A nevezési lap kitöltése kötelező! Kitöltés után csatolható vagy bemásolható az emailbe.

Díjazás: a zsűri javaslata alapján öt pályázó oklevelet és egy-egy 4000 Ft értékű, fotóművészeti albumot kapajándékba.

Beküldési cím, ha valaki CD-n küldi a pályázati anyagot: MAFOSZ, 1011 Bp., Corvin tér 8.

Letölthető dokumentum

pályázati kiírás és nevezési lap

Nevezési lap igényelhető: gyoril@mmikl.hu címről, de letölthető a www.mafosz.hu weboldalról is, a fotópályázatok menüpontból.

Pályázati naptár:
Beérkezési határidő CD-n és E-mailben egyaránt: 2010. július 15.
Zsűrizés: 2010. július 25-ig; Értesítés az eredményről: augusztus 1-ig
Az első kiállítás tervezett ideje: 2010. augusztus 20.

Forrás: MAFOSZ