palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kamarazene képzőművészeti pályázat

kaposfest pályázatokA Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál művészeti pályázatot hirdet „Kamarazene” témában. Az idén először megrendezésre kerülő Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál szervezői művészeti pályázatot hirdetnek. A versenyre Európa bármely felsőoktatási intézményében tanuló diák három különböző művészeti ágban nevezhet: Képzőművészet, Fotó, Videó. Egy pályázó több kategóriában is indulhat.

Képzőművészeti pályázat

A pályázat tárgya: „Kamarazene” témában várjuk a pályaműveket a következő két kategóriában: festészet, grafika. A megjelölt téma kapcsán – a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál szellemiségét tükrözően – a közös alkotás öröme legyen a középpontban, műfaji és stílusbeli meghatározástól függetlenül. Egyéb megkötés nincs.

Egy pályázótól egy pályaművet várunk.

A készülő pályázati munkák méretének meghatározásakor kérjük figyelembe venni, hogy azt a pályázó feladata a helyszínre eljuttatni, valamint, hogy a beérkezett művek a fesztivál ideje alatt Kaposvár különböző intézményeiben, legforgalmasabb üzleteiben lesznek kiállítva.

Részvételi díj nincs!

Letölthető dokumentumok:

adatlap-kaposfest
kaposfest-képzőművészeti-pályázat kiiras

Minden pályázónak Pályázati Adatlapot kell kitöltenie, amely a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál honlapjáról tölthető le (www.kaposfest.hu). A kitöltött adatlapokat 2010. július 16-ig várjuk a következő címre: 1184 Budapest, Németh József u. 6. A borítékra kérjük ráírni: ’Kaposfest Művészeti Pályázat’ A jelentkezés beérkezését követően az adatlapon megadott e-mail címre értesítést küldünk. A pályázati jelentkezés csak a pontosan kitöltött és határidőig beérkezett Pályázati adatlappal érvényes!

A pályázati anyagok előzsűrizésen vesznek részt.

A pályázóknak a pályaműről készült fotót/videót és a műről egy rövid leírást (címe, mérete, technikája) az info@kaposfest.hu e-mail címre kell eljuttatniuk 2010. július 16., péntek 12:00 óráig. A pályaműről készült fotót jpg formátumban, és/vagy a videófelvétel linkjét wmv/mpg/flv/mov formátumban kérjük elküldeni. Az e-mail megérkezéséről minden pályázó értesítést kap. A zsűri az előválogatás során 30 alkotást juttat tovább.

A továbbjuttatott pályázati anyagok beérkezési/leadási határideje: 2010. augusztus 10. és 12. között. Erről az érintett alkotókkal a későbbiekben személyesen egyeztetünk.
A továbbjutott pályamunkáknak postai küldemény vagy személyes átadás révén kell megérkezniük a következő címre: Liszt Ferenc Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 7400 Kaposvár, Kossuth Lajos u. 21.
Az intézmény a megadott napokon 10:00-16:00 óra között fogadja a személyesen eljuttatott pályázati anyagokat. Kérjük a munka hátoldalán feltüntetni a nevet, a mű címét, és ha nem egyértelmű, akkor irányát is.

A nyertes mű díjazása: I. Kaposfest Képzőművészeti Díj – 1500 euró

Kiállítási helyek:
A legjobbnak bizonyult 30 mű a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei fesztiválon kerül kiállításra 2010. augusztus 13-20. között.

Kiállítási helyszínek: 2010. augusztus 13-18. között Kaposvár sétáló utcájának legforgalmasabb üzleteiben és intézményeiben – a művek számára legideálisabb körülmények között.
2010. augusztus 19-20-án a művek a Kaposvári Egyetem Művészeti Kara által biztosított kiállító terembe kerülnek.

Eredményhirdetés: A zsűri 2010. augusztus 20-án 14:00-kor hirdet eredményt.

A művek tulajdonjoga: A második fordulóba jutott 30 mű – köztük a nyertes alkotás – az alkotók tulajdonát képezik. Amennyiben az alkotó a pályázat kiírója számára lemond a pályaműről, a pályázat kiírója a műveket jótékonysági árverésen értékesíti, a befolyt összeget tehetséges kaposvári fiatalok támogatására fordítja.

A zsűri tagjai: a pályázat kiírója az elő-zsűri tagjainak nevét 2010. július 30-án 12:00-kor, a zsűri tagjainak nevét 2010. augusztus 13-án 12:00-kor hirdeti ki.

Pályázati tájékoztatás:
Balog Emese
Tel: +3670 60 90 340
E-mail: emese.balog@kaposfest.hu