palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

KEOP forrásból indul Gádoros szennyvíz csatornázási és szennyvíztisztítási beruházása

Huba Bence, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságának vezetője és Dr. Prozlik László Gádoros nagyközség polgármestere a mai napon aláírták a község szennyvíz csatornázási és szennyvíztisztítási beruházásának előkészítéséről szóló szerződést, mely a 222. a Környezet és Energia Operatív Programból finanszírozott (KEOP), környezetvédelmi témájú támogatási szerződések sorában.

A Fejlesztési Igazgatóság által koordinált projekt előkészítési költsége 64.380.000,- forint, a teljes beruházás összértéke pedig, közel 2,5 milliárd forint lesz.

Gádoros felszín alatti besorolás szerint érzékeny terület, felszíni besorolás szerint normál vízgyűjtő területen helyezkedik el.

A beruházás fontosságát az indokolta, hogy jelenleg nincs kiépített szennyvízcsatorna és szennyvízkezelő rendszer a 4136 lakossal rendelkező településen, amely a projekt sikeres megvalósulásával csaknem 100%-os csatornázottsági szintet fog elérni, nem veszélyeztetve többé a felszín alatti vizeket, így megvalósulhat az Egészségesebb, tisztább környezet uniós forrásból!
(KVVM)