palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Képesség vagy szerencse – mi alapján dől el egy magyar online kaszinóban a játék kimenetele?

nyeremény

A szerencsejátékoknak már a nevében benne van, hogy a szerencsén alapulnak, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetnénk befolyással az eredményre. Egyes kaszinójátékok esetén jóval nagyobb szerepe van a képességeknek és a tapasztalatoknak, mint másoknál. Egy nyerőgép vagy éppen rulett az esetek többségében szinte mindig csak a szerencsén múlik, de ha mondjuk pókerezünk vagy blackjackezünk, akkor akár fel is építhetünk egy nyerő stratégiát. Szóval a megfelelő stratégia és játék felkutatása létfontosságú a magyar online kaszinókban is Legjobbmagyarkaszino.com . Ma pedig, amikor az online kaszinózás Magyarországon is a reneszánszát éli, ez most még fontosabb és hasznosabb tanács. A következőkben megmutatunk néhány olyan játékot, amely szinte csak a szerencsén alapul és néhány olyat is, ahol a képességeknek is van szerepe!

Kaszinójátékok, ahol csak a szerencsében bízhatunk

Azon játékok esetén, ahol főleg a szerencsében bízhatunk, a szoftveres változatoknál az RNG, azaz véletlenszám generáláson alapul az eredménymeghatározás. Tehát teljesen kiszámíthatatlan, hogy hol áll meg a rulettkeréken a golyó vagy éppen a nyerőgépeken a tárcsa. Apropó, nyerőgépek. Egyértelműen a legnépszerűbb kaszinójátékoknak számítanak, ugyanakkor ezeknél szinte csak a szerencsének van szerepe a nyeremény meghatározásában. A slotoknak rengeteg típusa van napjainkban a szerencsejátékos platformokon, mint például:

  • Progresszív jackpotos slotok
  • Klasszikus gyümölcsös slotok
  • MegaWays slotok
  • Ingyenes pörgetéseket kínáló slotok

Ezen játékoknál akkor nyerhetünk pénzt, ha egy adott játékban megfelelő kombinációt pörgetünk ki a tárcsákon. De hogy milyen szimbólumok jönnek mikor és melyik tárcsán, az kizárólag a szerencsén múlik. Amiben esetleg még lehet szerepünk, az a játék kiválasztása, mert érdemes olyan játékot választani, ahol az RTP, azaz játékosvisszatérítési ráta elég magas, tehát az egységnyi időszak alatt megjátszott pénz minél nagyobb százalékát visszanyerhetjük.

casino

A rulett

Nem csak a rulett, de szinte minden kaszinós játék esetén azt kell észben tartanunk, hogy a kaszinónak mindig van némi előnye. De a rulett esetén még nagyobb az előnye, hiszen ezen a játékon kizárólag a szerencsén múlik, hogy nyerünk-e vagy sem. Persze bizonyos képességeknek van szerepe, de először meg kell érteni, hogy mi a ház előnye. Gondoljunk bele, egy európai rulettkeréken 1-től 36-ig szerepelnek a számok és van egy nulla is. Amikor a nullára kerül a golyó, akkor mindenki elveszíti a tétét. A maradék 36 számból van 18 piros és 18 fekete, de nem 50% az esélye annak, hogy nyerünk egyikkel sem, hiszen a 0-val mindenki veszít. Ez azt jelenti, hogy hosszútávon a játékos nem nyerhet folyamatosan.

Pontosan ezért, a rulettet csak rövidtávon érdemes játszani és kerülni kell az amerikai változatot, ahol már két nulla is szerepel. Ez egy képesség, hiszen tudnunk kell az esélyeket és azt is, hogy milyen fogadásokat érdemes kötni ahhoz, hogy ha nem is 50%-ra, de majdnem odáig fel tudjuk tornázni a nyerési esélyeinket. Mert jóval nagyobb esélye van annak, hogy páros vagy páratlan szám kerül kipörgetésre, mint annak, hogy pontosan eltalálunk egy megfogadott számot.

Játékok, ahol aztán tényleg dominálnak a képességek

A póker tipikusan olyan játék, ahol jóval nagyobb szerepe van a képességeknek, mint a szerencsének. Mert mondjuk a World Series of Pokert sosem valami ismeretlen játékos nyeri meg, hanem egy nagyon tapasztalt, rutinos játékos. Persze itt is van szerepe a szerencsének, hiszen mi más döntené el, hogy mit fordítanak fel a flopnál? Viszont ha megfelelő stratégiát használunk és a kártyáinkat már az elején kiértékeljük a matematikai esélyek alapján, akkor növeljük a nyerési esélyünket.

De azért a szerencse szerepét mi sem mutatja jobban, hogy ha folyamatosan gyenge lapokat kapunk, akkor egyszerűen nem fogunk tudni nyerni, bármilyen képzettek is vagyunk. Itt jön képbe a rutin, a türelem és hasonló képességek. Sokan úgy játszanak ma pókert, hogy van mellettük kéznél egy tábla, amelyből tudják, hogy milyen kombinációkat kell megtartani és eldobni. És ehhez a stratégiához végig ragaszkodnak – így a képességek mindent meghatároznak.

Blackjack

Rengeteg játékos úgy vélik, hogy a blackjack is a képességek játéka és itt a játékos akár előnybe is kerülhet a bankkal szemben. Persze ez nem igaz, hiszen egy online kaszinóban a háznak mindig van előnye. Az tény viszont, hogy a blackjacknél a legkisebb ez az előny. A játékos visszatérítési rátát figyelve megállapítható, hogy egyes blackjack játékok esetén ez a százalék akár 99% feletti is lehet. Azaz egy meg nem határozott időszak során feltett 100 eurónkból több mint 99 eurót visszanyerhetünk. Hosszútávon ettől ez még veszteséges játék, viszont ha jó stratégiát alkalmazunk és egy kis szerencsénk is van, akkor simán lehet hosszútávon is nyereséges ez a játék. És akkor még nem is beszéltük a lapok számlálásáról, ami szintén egy stratégiának számít.

Konkluzió

Konkluzióként elmondható, hogy az online kaszinók világában vannak játékok, amelyek pusztán a szerencsén alapulnak, de léteznek olyanok is, ahol egy jó stratégiával és minimális szerencsével simán lehet hosszútávon is sikeres karrierünk. Persze ehhez rengeteg energia és türelem is kell, de miért ne próbálkoznánk, ha amúgy is egy online kaszinóban ütjük el éppen az időt? Játékra és stratégiára fel!

(X)