palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Képzőművészeti pályázat

nyissrankpreviewA „NYISS RÁNK” programhétvége szervezői képzőművészeti pályázatot hirdetnek Komárom-Esztergom megyei, illetve a megyéhez kötődő alkotók részére. Pályázaton részt vehetnek professzionális és nem hivatásos alkotók egyaránt.
Pályázati témák:
1) Bajót-Péliföldszentkereszt, mint szakrális táj;
2) A ló mint társ és munkatárs, és/vagy haszonállatok az emberi tevékenységek tükrében (pl. föld megmunkálásában, közlekedésben, a szabadidő eltöltésben játszott szerepük);

Beadható művek száma önálló alkotásonként 3 db, a művek maximális mérete: 100×100 cm, sorozat esetében 2 db sorozat adható be, amely szériánként maximum 3 db képből állhat, és méretük művenként maximum 50×60 cm lehet. (A sorozatoknak tematikai és technikai szempontból értelmezhetőnek kell lenniük.)
Térplasztika esetén a mű tömege nem lehet több 40 kg-nál.

A pályaműveket kiállításra kész állapotban kell leadni. A művek hátulján olvashatóan kötelező feltüntetni az alábbi adatokat: alkotás címe, technikája, ára, az alkotás éve; valamint az alkotó neve és elérhetőségei: cím, telefon, e-mail; kérjük jelölni, hogy a pályázó amatőr vagy hivatásos alkotó.

Leadási határidő: 2010. április 15. 17.00 óra

Leadási helyszín: Ady Endre művelődési Ház, Nyergesújfalu, Kálmán Imre tér 1.
A műveket az intézmény nyitvatartási idejében: H.: 14.00-17.00; K.-P.: 09.00-17.00; Sz.:09.00-12.00 között lehet átvételi elismervény kitöltésével leadni, illetve elvinni.

Nevezési díj: 500,-Ft alkotónként.

Kiállítás: 2010. május 2. ‘Istálló’ galéria Bajót-Péliföldszentkereszt ‘Nyiss Ránk’ programhétvége.

A kiállított művek díjazásban részesülnek.

Díjak:
Fődíj: 2 nap, 1éjszaka hétvégi pihenés a szalézi rendház vendégházában 2 fő részére,teljes ellátással. A környék bemutatása lovas hintón. (http://www.szentkereszt.try.hu/)
Amatőr és profi kategóriában 3-3 díj valamint egy különdíj kerül kiosztásra
Díjak: festészeti alapanyagok és eszközök.
A kiállításról katalógus készül.

A kiállítás fővédnöke: Dr. Völner Pál, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el. A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy a sorozatokat megbontva küldjön műveket a tárlatra.

További információ: Tel.:+36-30-823-34-24; e-mail: kiss_julianna@freemail.hu

Forrás: http://www.tata.hu/